Головна Новини Суспільство медицина МОЗ запустив кампанію вакцинації від дифтерії і правця
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ запустив кампанію вакцинації від дифтерії і правця

В Україні низький рівень вакцинації населення від цих інфекцій

29 липня 2019, 12:26 comments4140
Поділіться публікацією:
МОЗ запустив кампанію вакцинації від дифтерії і правця

Міністерство охорони здоров'я України запускає кампанію з вакцинації від дифтерії і правця. Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, в Україні низький рівень вакцинації населення від цієї інфекції.

"Серед дітей вакциновано близько 70%, для дорослих цей показник ще нижчий. Експерти прогнозують ризик виникнення спалаху",- сказала вона.

У свою чергу, гендиректор центру громадського здоров'я Володимир Курпіта зазначив: кількість хворих на дифтерію в 2018 році збільшилася до 10 осіб, тоді як максимальна кількість за останні 10 років сягало чотирьох.

Зараз в регіонах знаходиться близько 3 млн доз вакцини від дифтерії і правця. Вакцини закуповує дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в світових виробників. Якість вакцин підтверджено Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

В. о. міністра Супрун зазначила, що сироватка від дифтерії поставлена в усі регіони країни, і вже проводяться закупівлі на 2019 рік.

Як повідомляли "Коментарі", в 2017 році після проведення вакцинацій в Україні померло 17 дітей. Про це заявив генеральний директор держустанови "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Володимир Курпіта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!