В результаті танення льодовиків Україна втратить найбільше територій

З підвищенням температури повітря на планеті інтенсивніше відбувається випаровування, так що в Східній Антарктиді інтенсивно тане лід

За абсолютними показниками Україна втратить найбільше територій серед країн Європи, які продовжать своє існування незважаючи на багаторазове підняття рівня моря. Як повідомляє, "National Geographic".

Маленькі ж європейські країни - Нідерланди, Данія, Естонія - можуть зникнути практично зовсім. Середземноморські держави постраждають менше, тому що їх захистять гори, що починаються недалеко від узбережжя.

У США підуть під воду Флорида, все узбережжя Мексиканської затоки, а також такі міста, як Нью-Йорк, Чарльстон, Новий Орлеан і ряд інших.

За припущеннями вчених, пагорби Сан-Франциско в Каліфорнії перетворяться в скупчення островів. Басейн Амазонки на півночі і басейн річки Парагвай на півдні стануть єдиною атлантичною затокою, яка знищить Буенос-Айрес, узбережжі Уругваю і більшу частину території Парагваю.

У порівнянні з іншими континентами Африка втратить найменше суші, проте підвищення рівня моря може збільшити температуру повітря на планеті, що зробить життя в Африці неможливим. Єгипет, Олександрія і Каїр поглинуться водами Середземного моря. Китай, Бангладеш і велика частина узбережжя Індії чекає така ж доля, як і європейські міста. У результаті танення льодовиків всередині континенту з'явиться нове море, а ось велика частина вузької прибережної зони, де проживає багато австралійців, зникне під водою.

У "National Geographic" підкреслили, що крижаний покрив Східної Антарктиди настільки значний, що може здатися неможливим його плавлення. Однак з підвищенням температури повітря на планеті інтенсивніше відбувається випаровування, так що в Східній Антарктиді інтенсивно тане лід.

Як повідомляли "Коментарі", спека в столиці України зупинила рух великогабаритних вантажівок.