Головна Новини Суспільство неймовірно В результаті танення льодовиків Україна втратить найбільше територій
commentss НОВИНИ Всі новини

В результаті танення льодовиків Україна втратить найбільше територій

З підвищенням температури повітря на планеті інтенсивніше відбувається випаровування, так що в Східній Антарктиді інтенсивно тане лід

29 липня 2019, 20:19 comments6260
Поділіться публікацією:
В результаті танення льодовиків Україна втратить найбільше територій

За абсолютними показниками Україна втратить найбільше територій серед країн Європи, які продовжать своє існування незважаючи на багаторазове підняття рівня моря. Як повідомляє, "National Geographic". 

Маленькі ж європейські країни — Нідерланди, Данія, Естонія — можуть зникнути практично зовсім.  Середземноморські держави постраждають менше, тому що їх захистять гори, що починаються недалеко від узбережжя.

У США підуть під воду Флорида, все узбережжя Мексиканської затоки, а також такі міста, як Нью-Йорк, Чарльстон, Новий Орлеан і ряд інших.

За припущеннями вчених, пагорби Сан-Франциско в Каліфорнії перетворяться в скупчення островів. Басейн Амазонки на півночі і басейн річки Парагвай на півдні стануть єдиною атлантичною затокою, яка знищить Буенос-Айрес, узбережжі Уругваю і більшу частину території Парагваю.

У порівнянні з іншими континентами Африка втратить найменше суші, проте підвищення рівня моря може збільшити температуру повітря на планеті, що зробить життя в Африці неможливим. Єгипет, Олександрія і Каїр поглинуться водами Середземного моря.  Китай, Бангладеш і велика частина узбережжя Індії чекає така ж доля, як і європейські міста.  У результаті танення льодовиків всередині континенту з'явиться нове море, а ось велика частина вузької прибережної зони, де проживає багато австралійців, зникне під водою.

У "National Geographic" підкреслили, що крижаний покрив Східної Антарктиди настільки значний, що може здатися неможливим його плавлення.  Однак з підвищенням температури повітря на планеті інтенсивніше відбувається випаровування, так що в Східній Антарктиді інтенсивно тане лід. 

Як повідомляли "Коментарі",  спека в столиці України зупинила рух великогабаритних вантажівок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!