Головна Новини Суспільство події В Інтернеті з'явився новий вид шахрайства: Adidas роздає 3000 безкоштовних пар взуття і футболок
commentss НОВИНИ Всі новини

В Інтернеті з'явився новий вид шахрайства: Adidas роздає 3000 безкоштовних пар взуття і футболок

Українцям почали приходити повідомлення у WhatsApp і Viber про те, що компанія Adidas нібито роздає безкоштовно товари на честь свята

30 липня 2019, 09:11 comments63666
Поділіться публікацією:
В Інтернеті з'явився новий вид шахрайства: Adidas роздає 3000 безкоштовних пар взуття і футболок

Протягом тижня користувачі інтернету почали отримувати повідомлення про те, що компанія Adidas роздає 3000 пар безкоштовних кросівок. Щоб забрати брендове взуття, необхідно виконати ряд умов.

При переході з месенджера за фейкової ссылке опубліковано привітання: "Ми святкуємо наш день народження, надавши 3000 безкоштовних пар взуття і футболок!" І далі, для одержання гарантованих призів учаснику пропонують пройти опитування, де після необхідно поділитися посиланням за допомогою месенджера WhatsApp".

"Adidas роздає 3000 безкоштовних пар взуття, 1800 футболок, щоб відсвяткувати своє 95-річчя. Отримайте безкоштовні черевики на: http://www.adidas-footwears.club/", — йдеться в повідомленні.

При переході надавалася можливість вибрати розмір взуття і зловмисники вимагали гроші, але тепер контент інтернет-ресурсу змінений, і для продовження сесії пропонують направити розсилку друзям далі. У разі направлення розсилки, відкривається шахраям доступ до телефонної книги.

Як виявилося, насправді компанія не роздає кросівки на честь свого дня народження. Просто шахраї вирішили обдурити користувачів інтернету. Таке явище називається фішинг, тобто шахраї обманюють людей і компанії. Головна їх мета — отримати особисту інформацію користувачів.

Їм потрібні паролі від пошти або різних сайтів, номери телефонів, дані паспорта і карток. Зазвичай користувачі не афішують такі особисті дані, тому шахраї вигадують різні плани, як обдурити людей.

Раніше "Коментарі" писали про 10 способів шахрайства, які найчастіше використовують в інтернеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!