Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Україна почала знімати свій фільм про Чорнобиль
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна почала знімати свій фільм про Чорнобиль

За прикладом каналу НВО, який випустив культовий серіал, в Україні з'явиться своє бачення трагедії на ЧАЕС

31 липня 2019, 08:23 comments1621
Поділіться публікацією:
Україна почала знімати свій фільм про Чорнобиль

В Україні почали знімати свій художній фільм про Чорнобиль Презентація проекту відбулася в Києві 27 липня.

Стрічку почав знімати український режисер Мирослав Слабошпицький, відомий своєю гучною картиною Плем'я, яку критики в Каннах в 2014 році удостоїли відразу трьох нагород.

Картина буде називатися The Anthropocene і може стати найдорожчою картиною в українському кінематографі, хоча має найменший бюджет з усіх картин, над якими зараз працює режисер.

У 2012 році короткометражний фільм "Ядерні відходи" отримав премію фестивалю в Локарно. В 2014 році Слабошпицький почав розробку повнометражної версії фільму під назвою Люксембург, але проект був зупинений.

Новий фільм представлятиме епічний екологічний трилер, "космічну одіссею" двох дозиметристів в зоні відчуження. Команда Слабошпицького хоче, щоб фільм був висунутий на премію Оскар у категорії найкраща зарубіжна картина, а також показати його на Каннському кінофестивалі.

Тим часом, сам режисер заявив, що ця картина може бути останньою, яку він знімає в Україні. Продюсером фільму став Олег Кохан.

Як повідомляли "Коментарі", в цьому році вийшов міні-серіал "Чорнобиль" від американської компанії HBO. Він посів перше місце у одному з найавторитетніших серіальних рейтингів — топ-250 найкращих серіалів IMDb. З відміткою в 9,6 обігнав культові "У всі тяжкі" (2008-2013) і "Гру престолів" (2011-2019).

Після цього, Росія вирішила випустити свій погляд на трагедію. У 2019 році на екрани вийде російський серіал "Чорнобиль". На YouTube-каналі Ігоря Петренка, актора, який зіграв у ньому одну з головних ролей, з'явився перший, і як з'ясувалося, неофіційний трейлер багатосерійного фільму.

Творці серіалу "Чорнобиль", російська компанія Amalgama Studio, запевняють, що це буде перший російський 12-серійний фільм, який досліджує крок за кроком хронологію страшної аварії на Чорнобильській АЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!