Головна Новини Суспільство релігія Мінкульт підтвердив ліквідацію Київської патріархії
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінкульт підтвердив ліквідацію Київської патріархії

Київська патріархія УПЦ приєднана до Київської митрополії ПЦУ

31 липня 2019, 12:39 comments1576
Поділіться публікацією:
Мінкульт підтвердив ліквідацію Київської патріархії

Міністерство культури України підтвердило, що Київська патріархія ліквідованої Української православної церкви припинила існування шляхом приєднання до Київської митрополії Православної церкви України. Відповідну заяву міністерства опубліковано 31 липня.

"Священний Синод Української православної церкви (Православної церкви України) як керівний орган цього релігійного об'єднання на своєму засіданні 27 липня 2019 (Журнал № 43) прийняв рішення про припинення діяльності релігійної організації "Київська патріархія Української Православної Церкви" шляхом приєднання до релігійної організації "Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України)", про що була зроблена відповідний запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань", — сказано в заяві.

Таким чином релігійне об'єднання УПЦ (КП) припинило свою діяльність шляхом об'єднання і приєднання до ПЦУ, всі функції статутних органів колишнього УПЦ (КП) перейшли в компетенцію відповідних керівних органів ПЦУ, які отримали всі повноваження та юридичні підстави для прийняття відповідних рішень щодо майбутнього тих релігійних організацій, які перебували в складі колишнього релігійного об'єднання УПЦ (КП).

"Будь-які спроби заблокувати процес державної реєстрації низки релігійних організацій, які входили раніше в релігійне об'єднання з такою ж назвою і після Помісного об'єднавчого собору взяли рішення увійти до складу ПЦУ, можуть бути інтерпретовані як спроби втрутитися у діяльність посадових осіб, що заборонено і тягне за собою відповідальність згідно із законом", — попередили в міністерстві.

Як повідомляли "Коментарі", предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній заявив, що в ПЦУ продовжують вважати почесного патріарха Філарета своїм ієрархом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!