Головна Новини Суспільство релігія Філарет поскаржився Зеленському на "антинародну" діяльність Порошенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Філарет поскаржився Зеленському на "антинародну" діяльність Порошенко

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет звернувся до Мін'юсту і президента Володимира Зеленського з проханням захистити права церкви і продовжити її реєстрацію

31 липня 2019, 14:52 comments1513
Поділіться публікацією:
Філарет поскаржився Зеленському на "антинародну" діяльність Порошенко

Філарет написав листа Зеленському з проханням захистити права церкви та інтереси українського народу.

За словами Філарета, він і церква були залучені у прямий обман, при "безпосередній антинародній участі" колишнього президента Петра Порошенка, коли Україна отримала Томос.

"На жаль, до 06.01.2019 року тексту Томосу ніхто, крім Порошенка П. О. і митрополита Єпіфанія, не бачив. Отримавши таку небажану залежність, я і вірні УПЦ Київського патріархату негайно почали боротьбу проти кабальної угоди, вийшли зі складу ПЦУ, провівши помісний собор УПЦ Київського патріархату", — зазначає у своєму листі Філарет.

Окремий лист він направив до Мін'юсту, де попросив забезпечити законне право УПЦ КП на своє існування і продовжити існуючу реєстрацію УПЦ КП.

"До нас дійшла інформація, що Міністерство юстиції має намір зняти з реєстрації Українську православну церкву Київського патріархату і позбавити права юридичної особи Київської патріархії УПЦ Київського патріархату на підставі рішення ліквідаційної комісії, створеної керівництвом православної церкви України", — заявив Філарет.

Як повідомляли "Коментарі", Київська патріархія УПЦ КП звернулася в Окружний адміністративний суд Києва з проханням заборонити Київраді і КМДА передавати будівлі Михайлівського золотоверхого монастиря та Церкви Успіння Богородиці Пирогощої.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!