Головна Новини Суспільство медицина Глобальне потепління породило смертоносну інфекцію- встановили вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Глобальне потепління породило смертоносну інфекцію- встановили вчені

Спалахи грибкової інфекції були зареєстровані в більш ніж 30 країнах

31 липня 2019, 17:57 comments1787
Поділіться публікацією:
Глобальне потепління породило смертоносну інфекцію- встановили вчені

Невідомий грибок,  що з’явився одночасно в трьох різних куточках земної кулі, що не вдається виділити в дикій природі, вміє жити всередині нашого тіла, а зараження їм часто закінчується летальним результатом. 

Три роки тому представники охорони здоров’я попередили сотні тисяч клінік по всьому світу про те, що з’явився новий, швидко поширюваний і стійкий до більшості препаратів тип дріжджів, який викликав потенційно смертельні грибкові інфекції у госпіталізованих пацієнтів. "Candida auris" став серйозною глобальною загрозою здоров’ю з того часу, як його відкрили 10 років тому, і особливо небезпечний він для людей з ослабленою імунною системою.

Спалахи грибкової інфекції були зареєстровані в більш ніж 30 країнах. Насправді він поширений ще ширше, оскільки його важко ідентифікувати в організмі без спеціалізованих лабораторних методів. Грибок стійкий до більшості протигрибкових препаратів і легко може поширюватися між пацієнтами в лікарнях та інших медичних установах. Результат — зараження крові, серця або головного мозку. Ранні дослідження показують, що смертність в результаті такої інфекції становить 30-60%, тобто в середньому помирає кожен третій пацієнт.

Вчені із США і Нідерландів вважають, що ключову роль зіграло глобальне потепління. Більш того, Candida auris — це лише один з прикладів появи нових, неймовірно небезпечних інфекційних носіїв, з якими людству ще лише належить зіткнутися в результаті зміни клімату.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що вчені знайшли протиотруту від самої отруйної медузи у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!