Вирок бойовика Лусварги набув чинності

Лусварги засудили до 13 років позбавлення волі

У середу, 31 липня, вступив в законну силу вирок громадянину Бразилії Рафаелю Лусварги, якого засудили до 13 років позбавлення волі за звинуваченням в участі в діяльності терористичних організацій "ЛДНР" і непередбачених законом збройних формувань. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Таке рішення Дніпровський апеляційний суд прийняв на засіданні під час розгляду апеляційної скарги, поданої стороною захисту.

"В ході судового засідання обвинувачений Рафаель Лусварги заявив клопотання про відмову від апеляційної скарги, у зв'язку з чим Дніпровський апеляційний суд прийняв рішення про закриття апеляційного провадження. Відповідно до законодавства, винесення судом такого рішення тягне за собою набрання законної сили судовим рішенням, яке було оскаржено в в апеляційному порядку", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі додали, що рішення апеляційної інстанції оскарженню не підлягає. Після засідання суду Лусварги відбув до місця відбування покарань.

 Як повідомляли "Коментарі", в жовтні 2016 року бразильця Рафаеля Лусварги, що воював в Донбасі на стороні ЛНР і ДНР, затримали в аеропорту Бориспіль співробітники СБУ, а 25 січня 2017 року Печерський районний суд Києва засудив його до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна за участь у терористичній організації.