Головна Новини Суспільство права людини ЗМІ запідозрили Вавриша в скупці голосів депутатів Київради
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ запідозрили Вавриша в скупці голосів депутатів Київради

За інформацією ЗМІ, Вавриш займається скуповуванням депутатів, щоб призначити новим секретарем Київради Сагайдака

2 серпня 2019, 20:41 comments1022
Поділіться публікацією:
ЗМІ запідозрили Вавриша в скупці голосів депутатів Київради

Колишній чиновник Київської міської держадміністрації, один з найбільших забудовників у столиці Андрій Вавриш нібито скуповує голоси міських депутатів з метою призначити на посаду секретаря Київради свого ставленика – Іллю Сагайдака. Про це стало відомо з джерел у Київраді, передає "Капітал".

За інформацією видання, після виборів в парламент, глава Офісу президента Андрій Богдан будто б має намір отримати лояльне керівництво у великих містах України. Богдан вже звернувся до Кабміну з проханням звільнити з посади голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка, що, як вважає видання, суперечить рішенню Конституційного суду.

У матеріалі наголошується, що Офіс президента вирішує йти іншим шляхом, яким йшов свого часу Янукович: змістити обраного киянами мера і поставити правити столицею свого людини, як побіжний президент зробив в 2010 році.

 "Крім того, Андрій Богдан націлився на те, щоб також підім'яти під себе і Київську міськраду, що дасть йому повний контроль над містом", – повідомляє видання.

На думку автора статті, саме тому Андрій Вавриш нібито почав скуповувати голоси депутатів для вирішення потрібних йому питань.

"Перше, ніж він зайнявся (Андрій Вавриш, — ред.) – скупкою голосів депутатів Міськради, а іноді і просто залякуванням, щоб протягнути на посаду секретаря Міськради своєї людини – Іллю Сагайдака", – пише "Капітал".

Видання також нагадало, що Сагайдак близький до народного депутата від Блоку Петра Порошенка Ігорю Кононенко, який при колишньому президенті вважався ніби "смотрящим" за сферою енергетики.  Останні півроку Сагайдак активно критикує роботу Кличко сюжети на каналі "1+1".

Як вважає видання, на даний момент головна мета скупки голосів – нібито зміна секретаря Київради Володимира Прокопіва.

"Прокопив балотувався у Київраду від "Європейської солідарності" і вважається близьким до Петра Порошенку. Зараз Прокопів може фактично заблокувати будь-яке рішення Київради. Тому Вавриш не шкодує грошей, щоб скупити голоси за відставку секретаря Київради та призначити особу, яка буде виконувати всі його розпорядження. Ілля Сагайдак – як раз підходить на цю роль.  Невже депутати здатні так легко продати свої переконання і своїх виборців, пішовши на поводу у охочого підім'яти всю владу в столиці Офісу президента? Наш співрозмовник не зміг відповісти на це питання, так що – час покаже", — йдеться в матеріалі видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!