Головна Новини Суспільство події Україна відзначає День Повітряних Сил ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відзначає День Повітряних Сил ЗСУ

В Україні в першу неділю серпня відзначається День Повітряних Сил ЗСУ

4 серпня 2019, 14:55 comments2577
Поділіться публікацією:
Україна відзначає День Повітряних Сил ЗСУ

День Повітряних Сил ЗСУ відзначається згідно з Указом Президента від 27 червня 2007 року Історія світової авіації тісно пов'язана з українською землею.

Зараз до складу Повітряних Сил входять бомбардувальна, винищувальна, штурмова, розвідувальна, транспортна авіація і зенітні, ракетні та радіотехнічні війська. Разом з тим, в них входять окремі військові частини і підрозділи спеціальних військ — розвідувальних, інженерних, радіаційних, хімічних та бактеріологічного захисту, зв'язку, автоматизованих систем управління та радіотехнічного забезпечення, радіоелектронної боротьби, метеорологічного забезпечення, частині матеріально-технічного та медичного забезпечення та інші.

Підготовка фахівців для Повітряних Сил здійснюється в Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. На озброєнні Повітряних Сил знаходяться літаки Міг-29, Су-27, Су-25, Су-24, Су-24МР, Л-39, Іл-76, Ан-26, Ан-24, Ан-30, Ту-134, вертольоти Мі-8, Мі-9, зенітні ракетні комплекси С-300 і "Бук" різних модифікацій. Загальна чисельність особового складу — близько 50 тис. чоловік.

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали військових з Днем повітряних сил.

"Упевнений, що завдяки високому професійному майстерності та відповідальності військовослужбовців цього потужного виду Збройних Сил небо над Україною завжди буде мирним, а наші люди — надійно захищеними", – зазначив Володимир Зеленський.


"Вітаю українських військових авіаторів з Днем повітряних сил Збройних сил України. Цей вид військ — справжня еліта армії. Українські льотчики — визнані майстри. І в бою, і на світових авиафорумах. Цим пишаюся і дякую за захист українського неба", – написав Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.

 Згідно з чинним законодавством, з 2007 року-День повітряних сил України прийнято відзначати щорічно у першу неділю серпня.

Як повідомляли "Коментарі", Морська авіація Збройних сил України завершила тижневі навчання над Чорним морем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!