Головна Новини Суспільство події Втратив матір: харків'янин розповів про своє ув'язнення в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Втратив матір: харків'янин розповів про своє ув'язнення в Криму

Олександр Стешенко розповів, що найважче було перенести тортури і муки

10 серпня 2019, 14:30 comments2308
Поділіться публікацією:
Втратив матір: харків'янин розповів про своє ув'язнення в Криму

В Криму мешканець Харкова пережив тортури і під час свого ув'язнення втратив матір, яка так і не дочекалася свого сина. Про те, як харків'янин Олександр Стешенко витримав ув'язнення, він розповів в інтерв'ю видання "Крим. Реалії".

Як зазначається, російська поліція заявляла, що Олександр Стешенко був затриманий 12 квітня 2018 року "за непокору законній вимозі (стаття 19.3 КоАП Росії)". Спочатку чоловіка заарештували на 12 діб. Потім, 24 квітня, Олександра знову заарештували. Від нього вимагали зізнатися в підпалі будинку муфтія Криму Еміралі Аблаєва. За словами Олександра, не витримавши катування, він зізнався в тому, чого не робив, і обмовив невідомих йому людей.

На відео Олександр Стешенко розповідає, що найважче було перенести тортури і муки.

"Те, що було сказано мною там, це все фантазії ФСБ. Все робилося для того, щоб люди хворіли, щоб люди страждали. Приїхав я туди 11 квітня 2018 року. Прийшов на адміністративний кордон "Чонгар" (хотів відвідати друга в Алушті, їздив не вперше). Там мене викрали озброєні люди. Потім стало відомо, що це були співробітники ФСБ Росії. Вони відвезли мене до себе в управління. Били. Струмом мене били. Хотіли, щоб я зізнався нібито в підпалі будинку муфтія. Як я міг зізнатися, якщо я цього не робив. Поки вони не записали відео, мучили кожен день (відео-зізнання, — ред.)", — сказав в інтерв'ю мешканець Харкова.

Він уточнив, що перед судом вони привезли його в Сімферопольський слідчий ізолятор. Але його відмовилися там брати.

"Тому що я був дуже побитий, "синій" був. Білки очей були червоні, мене руками душили. Я ніколи не підпалював цей будинок і не знаю людей, яких обмовив. Дали мені надруковану текст на папері, сказали, що я це повинен говорити (на відео). З 26 липня по 30 листопада я провів у спецблоці в Сімферопольському слідчому ізоляторі. Звідти мене відправили в колонію в Керч. Там я був з 30 листопада 2018 року до 6 серпня 2019 року", — розповів Олександр Стешенко.

Весь цей час українець тримав зв'язок з батьками. Дзвонив дідусеві, бабусі, батькові і матері. Потім, рідні повідомили Олександру, що мати померла, так і не дочекавшись його. Олександр Стешенко був звільнений за УДО (умовно-достроковим звільненням) і прибув додому.

Як писало видання "Коментарі", Росія планує до 2020 року переселити в окупований Крим росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!