Головна Новини Суспільство події "Новій владі від старої дісталися "смотрящі", - журналіст Дубинський
commentss НОВИНИ Всі новини

"Новій владі від старої дісталися "смотрящі", - журналіст Дубинський

Дубинський розповів про корупційні схеми в українському бізнесі та вищих ешелонах влади

14 серпня 2019, 14:20 comments3026
Поділіться публікацією:
"Новій владі від старої дісталися "смотрящі", - журналіст Дубинський

Напередодні в мережі було опубліковано відео під назвою "Як розкрадаються держбанки або старі дивляться для нової влади" відомим українським журналістом і кандидатом в нардепи від "Слуги народу" Олександром Дубинським.

У випуску журналіст розповідає про те, що новій владі від старої дісталися "дивляться".

"Буду розповідати про прізвища, які курирують "найсмачніші" сектора української економіки — зокрема банківську систему", — анонсує Дубинський.

Насамперед Дубинський побажав розповісти про бізнес-партнера Катерини Рожкової, яка зараз є першим заступником Голови НБУ — Олексія Дідковського, керуючому партнерові юркомпанії "Астерс". Журналіст стверджує, що останнього називають в Україні "смотрящим" за проблемними активами "Ощадбанку" — одного з найбільших держбанків України.

"Одна з угод, пов'язана з "Астерс" і Дідковським — це продаж боргів групи компаній "Креатив", які потім так вдало були "роздеребанені". А ось олійноекстракційні заводи групи "Креатив" — у них оборот в мільярд доларів, через держбанки — "Ощадбанк" зокрема, виявилися в руках олігарха Андрія Веревського ", — розповідає блогер і журналіст.

Нагадаємо, наглядова рада державного "Ощадбанку" продовжив повноваження Андрія Пишного ще на п'ять років, про що портал "Коментарі" повідомив 3 серпня.

За словами Дубинського вищеописаної схемою керував начальник департаменту Управління проблемної заборгованості "Ощадбанк" Андрій Пожидаєв, він "людина" Дідковського.

"Дідковський ж переводив у готівку гроші і при націоналізації ПриватБанку — тому що платежі, які виводилися через Нацбанк на юридичних радників, осідали в компанії" Астерс ", а потім компанія виводила ці гроші на підставних осіб — фізичних, які потім брали участь в аукціонах з придбання заставної нерухомості банків-банкрутів до фондів гарантування вкладів через майданчик ще однієї компанії ". Остання компанія також, так чи інакше пов'язана з Дідковським, через людину, яка курирує продажу заставних об'єктів до фондів гарантування.

Дідковський "сидить", на думку Дубинського, на російській стороні, адже гроші отримує звідти — є юристом однієї з найбільших компаній РФ, яку тут контролює український Аміакопровід.

Схема працює і журналіст вказує на те, що українській владі давним-давно пора зайнятися її ліквідацією.

"Паралельно передаю привіт главі" Ощадбанку "Андрію Пишному, який так би мовити" крізь пальці "дивиться на зникнення проблемних активів", — на завершення додав Олександр Дубинський.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Нацбанк України почне проводити заходи щодо захисту споживачів фінпослуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!