НАБУ не знайшло підстав залучати Гройсмана до кримінальної відповідальності

Справу за фактом службової недбалості та зловживань закрито

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливих зловживань і службової недбалості прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Про це йдеться в матеріалах суду, передає видання "Українські новини".

Згідно з документом, НАБУ проводило досудове розслідування по ст 364 (перевищення службових повноважень) та ст. 367 (службова недбалість) КК України від 2018 року.

З постанови детектива слід, що в ході розслідування перевірялися можливі зловживання та службова недбалість прем'єр-міністра в зв'язку з прийняттям Кабінетом Міністрів розпорядження № 376-р від 07.06.2017 про передачу будівлі санаторію в Моршині Львівської області в управління Державної прикордонної служби.

В ході розслідування справи детектив не встановив факт заподіяння шкоди державним інтересам в результаті прийняття розпорядження, що свідчить про відсутність об'єктивних і суб'єктивних ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу.

На це рішення НАБУ була подана скарга до суду, в якій позивач просив скасувати закриття справи щодо Гройсмана та відновити розслідування, проте в червні суд відхилив скаргу і визнав, що справа була закрита на законних підставах.

Як повідомляло раніше видання "Коментарі", що САП і НАБУ завершили розслідування кримінального провадження стосовно міністра енергетики Ігора Насалика. Після ознайомлення самим фігурантом, справа буде передана до суду.