Головна Новини Суспільство події В Житомирській області судитимуть лікарів через смерть 16-річного підлітка
commentss НОВИНИ Всі новини

В Житомирській області судитимуть лікарів через смерть 16-річного підлітка

Лікарі звинувачуються у неналежному виконанні професійних обов'язків

16 серпня 2019, 17:14 comments2109
Поділіться публікацією:
В Житомирській області судитимуть лікарів через смерть 16-річного підлітка

Чотирьох лікарів районної лікарні у Житомирській області судитимуть за звинуваченням у неналежному виконанні професійних обов'язків, що спричинило смерть 16-річного підлітка. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У Генпрокуратурі повідомили, що прокуратура Новоград-Волинського вже закінчила досудове розслідування з цього приводу і обвинувальний акт направлений суд.

Лікарів звинувачують у другій частині статті 140 Кримінального кодексу (неналежне виконання професійних обов'язків).

Зазначено, що в 2015 році в Центральну районну лікарню Красноармійського райради з місця дорожньо-транспортної пригоди доставили підлітка 16 років у важкому стані. У нього була закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, травматичний шок, а також множинні садна голови, рук, ніг.

У той же день підлітка оглянув консиліум лікарів, серед який були анестезіолог, виконуюча обов'язки начмеда, і хірург. Пацієнта не направили в стаціонарне відділення інтенсивної терапії, не зробили додаткових аналізів, не встановили точний діагноз.

Пізніше експертиза встановила, що ці лікарі не виконали необхідні вимоги клінічного протоколу надання медичної допомоги, що призвело до того, що підліток помер на наступний день. У цей момент у відділенні чергував інший лікар.

Виходячи з цього, перед судом постануть троє лікарів, які входили до консиліум, а також анестезіолог, під час чергування якого підліток помер.

Справу буде розглядати Червоноармійський районний суд. Публічне звинувачення здійснювати Новоград-Волинська місцева прокуратура.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!