Головна Новини Суспільство події В Одесі може статися транспортний колапс через вимоги поліції, - міськрада
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі може статися транспортний колапс через вимоги поліції, - міськрада

Одесити готові виходити з протестами на вулиці, щоб не допустити проїзд великовантажних автомобілів по завантажених вулицях міста

30 серпня 2019, 12:17 comments1857
Поділіться публікацією:
В Одесі може статися транспортний колапс через вимоги поліції, - міськрада

В мерії Одеси відбулася нарада, учасники якої розглядали вимогу Національної поліції України впустити на вулиці міста великовантажні автомобілі. Раніше відповідний документ правоохоронці направили до гордепартаменту транспорту, зобов'язавши чиновників змінити схему руху вантажного транспорту в Одеський морський порт.

Як розповів заступник мера Павло Вугельман, патрульні вважають, що вантажівкам слід дозволити їздити по вулицям Грушевського, Балківського, Чорноморського козацтва, Церковній, Отамана Головатого, Одарія, а також через проспект Добровольського, Миколаївську дорогу, Плигуна і Хлібну Гавань.

"Крім того, що на цих вулицях і без того активний рух транспорту, там проживає багато одеситів. Якщо ми виконаємо вимоги, то буде перевантажений трафік і завдано великої шкоди дорожньому покриттю. Але якщо мерія не виконає ці вимоги, це може привести до адміністративної відповідальності. У зв'язку з цим, я б хотів публічно обговорити дане питання", – зазначив віце-мер Одеси.

Коментуючи ситуацію, директор департаменту транспорту і зв'язку Олександр Ілько допустив, що після виконання вимог поліції, місто застигне в пробках. За його словами, вся справа в тому, що вантажівки, особливо зерновози, зазвичай пересуваються по правій смузі, де їздить громадський транспорт. В результаті це призведе до транспортного колапсу.

"Не кажучи вже про те, що вимоги поліції суперечать законодавству України, – заявив чиновник.

Вимоги поліції припали не до душі і присутнім депутатам міськради. Зокрема, Антоніна Наконечна підкреслила, що, незважаючи на наявність заборонних для фур знаків на тих чи інших вулицях, водії великовантажних просто не звертають на них уваги. Наконечна навіть запевнила, що готова скласти повноваження і вийти на вулиці із звичайними громадянами, щоб не допустити проїзду вантажівок вулицями Одеси.

Вторить їй і депутат міськради Марина Лазовенко, на думку якої, сьогодні поліція не справляється з великогрузами, що рухаються по вулицях міста, незважаючи на заборону.

"Тільки на вулиці Хутірській щодня проїжджають десятки завантажених фур, що вже призвело не лише до руйнування дороги, але і будинків. І ще один не маловажливий факт – запровадження нової схеми руху напередодні 1 вересня – початку нового навчального року, відкинувши екологічну й економічну складову, хто подумає про безпеку дітей?", — задається питанням депутат.

Віце-мер Вугельнам зазначив, що є наказ, який мерія зобов'язана виконати і запропонував винести це на обговорення виконкому, а також передати його профільної депутатської комісії.

"І президент України Володимир Зеленський, і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, були зацікавлені у створенні нової альтернативної дороги до порту. Будівництво дороги вже розпочато, і, вона повинна знизити навантаження на інші вулиці, по яким зараз рухається транспорт у напрямку до порту", – резюмував Павло Вугельман.

За підсумками зустрічі депутати і чиновники міськради звернулися до керівництва поліції для того, щоб прийти до розумного вирішення. Це питання буде піднято на найближчій сесії міськради, а позицію чиновників і депутатів передадуть керівництву правоохоронних органів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!