Головна Новини Суспільство події В Україні агента російської військової розвідки засудили до 9 років позбавлення волі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні агента російської військової розвідки засудили до 9 років позбавлення волі

Шевченківський районний суд міста Києва виніс вирок щодо мешканця Запоріжжя

31 серпня 2019, 21:08 comments2133
Поділіться публікацією:
В Україні агента російської військової розвідки засудили до 9 років позбавлення волі

В Україні агента російської військової розвідки відправили за ґрати. Чоловік працював на одному з підприємств державного концерну "Укроборонпром" і є мешканцем Запоріжжя, передає прес-центр Служби безпеки України.

Як зазначається, чоловік був завербований в 2014 році в Криму кадровим співробітником Головного управління Генштабу ЗС РФ для підтримки ідей "русского мира".

"Зловмисник за грошову винагороду збирав для російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств вітчизняного ОПК і соціально-політичної обстановки в запорізькому регіоні. Зібрані дані він посилав через відпрацьовані канали електронного зв'язку, а також передавав під час особистих зустрічей на території РФ, Білорусії і тимчасово анексованого Криму", — йдеться в повідомленні.

Агент був затриманий під час перетину державного кордону. У нього вилучили прихований магнітний носій інформації (мікро SD). На карті була інформація, яку він зібрав за завданням російської сторони.

Шевченківський районний суд міста Києва визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Найближчі дев'ять років чоловік проведе за ґратами.

"Під час проведення досудового розслідування агент визнав свою провину і підписав угоду між прокурором та підозрюваним про визнання винуватості, яка була передана в суд для винесення вироку", — кажуть у прес-службі СБУ.

Раніше видання "Коментарі" писало, що у Харкові викладач військового Вузу відкрито підтримує "русский мир".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!