Головна Новини Суспільство події Влада Шотландії втратили тіло відьми, померлої 300 років тому
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Шотландії втратили тіло відьми, померлої 300 років тому

Шотландські чиновники розшукують відсутні кістки жінки, яка була звинувачена в чаклунстві в Шотландії 18-го століття і похована під великою кам'яною плитою

5 вересня 2019, 18:31 comments3853
Поділіться публікацією:
Влада Шотландії втратили тіло відьми, померлої 300 років тому

У 1704 році у Торриберне на південно-західному узбережжі Файфа Лилиас Аді померла у в'язниці за звинуваченням у чаклунстві. Її обвинувач багато пив і інколи бачив досить дивні речі, природно, що він припускав, що це саме його сусідка Аді, викликала сатану, який прийшов до нього в гості. Аді, якій, як вважають, було за 60, тримали у в'язниці і допитували за "злочини", де вона була змушена зізнатися, в тому числі публічно заявивши, що займалася сексом з дияволом.

Збираючи воєдино запису звинувачень, з'ясовується, що під час допиту вона продемонструвала величезний подвиг мужності і розумової сили і відмовилася назвати якихось інших "відьом", замість цього придумавши деталі церемонії за участю жінок в масках, щоб не піддавати кого-небудь ще на ті ж тортури, які вона пережила.

"Я думаю, що вона була дуже розумною й винахідливою людиною. Мета допиту і його жорстокості полягала в тому, щоб отримати імена", — сказала історик Луїза Йоман ще в 2017 році, коли дослідники з Університету Данді відновили її обличчя з фотографій черепа.

"Лилиас сказала, що вона не може назвати імена інших жінок на зборах відьом, тому що вони були замасковані, як джентльмени. Вона дала тільки імена, які вже були відомі і постійно висувала вагомі причини, щоб не ідентифікувати інших жінок для цього жахливого "лікування".

Вона була похована в бруді між відміткою приливу і відливу під важким плоским каменем. Історики підтверджують теорію, що її смерть була самогубством, оскільки в той час існували забобони, що люди, які померли таким чином, могли повернутися, щоб мучити живих. Встановлення каменю на неї, ймовірно, була для того, щоб перешкодити їй це зробити.

Через сто років після її смерті деякі місцеві жителі викопали її кістки і забрали її череп, який вони потім продали. Голова ненадовго опинилася в музеї університету Святого Андрія, де її сфотографували в 1904 році, перш ніж вона знову зникла безвісти.

Важливо визнати, що Лилиас Аді і тисячі інших чоловіків і жінок, звинувачених у чаклунстві в ранній сучасної Шотландії, були не злими людьми, як їх змальовувала історія, а були безневинними жертвами непросветленных часів.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!