Головна Новини Суспільство події У світі кожні 40 секунд відбувається самогубство
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі кожні 40 секунд відбувається самогубство

79% всіх самогубств припадає на країни з низьким і середнім рівнем доходу

10 вересня 2019, 08:22 comments2704
Поділіться публікацією:
У світі кожні 40 секунд відбувається самогубство

У світі щорічно закінчують життя самогубством 800 тис. людей, в той час як на планеті кожні 40 секунд відбувається один випадок суїциду. Найбільша кількість самогубств відбувається в таких країнах, як Гайана, Росія, а також Литва, Лесото, Уганда, Шрі-Ланка, Індія, Японія і Південна Корея. Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я у своїй доповіді.

Відзначається, що з 2010 по 2016 рік кількість самогубств знизилася на 9,8%, ймовірно, у зв'язку з тим, що 38 країн у світі займаються стратегічною профілактикою самогубств. Але все ж статистика, як і раніше не втішна і у ВООЗ вважають, що якомога більшій кількості країн варто проводити таку профілактику.

За інформацією ВООЗ, 79% всіх самогубств припадає на країни з низьким і середнім рівнем доходу. Відносний показник є найбільш високим у країнах з високим рівнем доходу і становить 11,5 на 100 тис. осіб.

Крім усього іншого, в країнах з високим рівнем доходу чоловіки здійснюють суїцид втричі частіше, ніж жінки, а в країнах з низьким і середнім рівнем доходу – приблизно однаково.

Самогубство є другою головною причиною смерті молоді віком 18-29 років (на першому місці ДТП). Якщо брати підлітковий вік – 15-19 років, то у дівчат суїцид також йде на другому місці після ускладнень вагітності і пологів, а у хлопців на третьому місці після ДТП й міжособистісного насильства.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Києві народний артист Україна і вокаліст ансамблю пісні і танцю ЗСУ вчинив самогубство, викинувшись з вікна п'ятого поверху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!