Головна Новини Суспільство події В Україні почали діяти підвищені штрафи за перевантажені фури
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почали діяти підвищені штрафи за перевантажені фури

Гроші, виручені від штрафів, спрямують на ремонт доріг

25 вересня 2019, 08:47 comments3200
Поділіться публікацією:
В Україні почали діяти підвищені штрафи за перевантажені фури

Сьогодні в Україні набули чинності закони про збільшення штрафів за перевантажені фури, а також про те, що тепер половина надходжень від них буде направлятися в дорожній фонд.

Відповідно до закону № 54-IX, якщо вага фури на 5-10% більше дозволеного, штраф становитиме 8,5 тисяч гривень, якщо на 10-20% більше — штраф 17 тисяч гривень. Понад 20% — штраф досягне 34 тис. грн. Відзначимо, що раніше в Україні за перевантаження фур був передбачений штраф від 510 до 680 грн.

В цей же час, через за перевагу фури відповідальним є власник автомобіля — людина або компанія, якщо ж авто на єврономерах, то відповідальність несе той, хто ввіз транспорт в Україну.

Якщо водій пасажирського або вантажного транспорту проігнорує прохання зупинитися, йому загрожує штраф у 3 400 грн, або позбавлення прав на 3-6 місяців. Перевантаження фури може бути зафіксовано автоматично: у цьому разі водієві надішлють постанову про штраф поштою.

Згідно з законом № 74-IX, в дорожній фонд спрямують не тільки половину штрафів за перевантажені фури, але і гроші, отримані від штрафів за невиконання водієм пасажирського і вантажного транспорту вимоги представника Держслужби з безпеки на транспорті на прохання зупинитися.

Як повідомляв сайт "Коментарі", з 19 вересня на українських дорогах зросла кількість TruCam.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!