Головна Новини Суспільство події Святаш і менеджмент "АІС" використовує "проплачені" мітинги, щоб тиснути на суди, - Дубинський
commentss НОВИНИ Всі новини

Святаш і менеджмент "АІС" використовує "проплачені" мітинги, щоб тиснути на суди, - Дубинський

Блогер Олександр Дубинський пояснив, навіщо Святаш і "АІС" можуть звертатися до послуг професіоналів для організації мітингів

25 вересня 2019, 14:30 comments2377
Поділіться публікацією:
Святаш і менеджмент "АІС" використовує "проплачені" мітинги, щоб тиснути на суди, - Дубинський

Колишній народний депутат України Дмитро Святаш і менеджмент групи компаній "АІС" могли організовувати мітинги з метою забезпечити відвід прокурорів і слідчих у справі співвласника "АІС" Полякова і двох топ-менеджерів групи. Про це повідомив відомий блогер Олександр Дубинський, відзначаючи, що мітинги нібито були "проплачені".

Як написав Дубинський, Святаш та менеджмент "АІС" звернулися до професійних організаторів мітингів з метою уникнути повернення кредитних коштів "Укрсиббанку" і кримінальної відповідальності за шахрайство. На сьогоднішній день фігурантам цієї справи — Полякову і топ-менеджерам, — вже вручили підозри і обрали запобіжний захід.

Блогер також опублікував матеріали, згідно з якими від подібного роду акцій постраждали Нацагенство з розшуку та менеджменту активів, Генпрокуратура, а також ряд судів, що розглядають процесуальні питання в справі про шахрайство: Голосіївський, Печерський та Шевченківський.

Так, за допомогою акцій від імені "співробітників" АІС, мітингувальників під стінами Шевченківського районного суду, Святаш та Поляків нібито зробили спробу відвести від розгляду кримінальної справи про заволодіння кредитними коштами Укрсиббанку в розмірі понад 2,2 млрд. грн. прокурора і слідчого.

Згідно з реєстром судових рішень, в травні 2019 року, слідчим суддею Шевченківського районного суду Києва, Бугіль розглядалося клопотання одного з підозрюваних, ТОП-менеджера ГК "АІС" Олександра Яременка, про відвід прокурора, який бере участь у кримінальному провадженні № 12013110000001043. Однак матеріали справи були відправлені до суду апеляційної інстанції для визначення підсудності, що не дозволило задовольнити відвід судді. На даний момент, зважаючи на сумніви у незаангажованості судді Бугіль, йому заявили про відвід, який, 26 вересня 2019 року розгляне суддя Голуб.

У той самий час, можливо, під тиском мітингів, слідчий суддя Шевченківського суду Голуб, в лютому цього року, встиг задовольнити таке клопотання одного з підсудних і відвести від розгляду даного кримінального провадження одного із слідчих.


Нагадаємо, раніше ЗМІ неодноразово повідомляли про публікації прямих доказів причетності Дмитра Святаша та директора з маркетингу ГК "АІС" Сергія Боровика до замовних мітингів від імені співробітників групи, з метою тиску на Генеральну прокуратуру України, АРМА, ДБР та суди. Крім того, ЗМІ вказували на причетність Святаша до мітингу під 1 1 проти Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!