Головна Новини Суспільство події Російські ЗМІ поширили фейк про вбивство українського солдата
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські ЗМІ поширили фейк про вбивство українського солдата

На сайт львівської газети здійснили хакерську атаку

26 вересня 2019, 17:10 comments1969
Поділіться публікацією:
Російські ЗМІ поширили фейк про вбивство українського солдата

Російські видання масово поширили фейк про те, що на Львівщині польський військовослужбовець застрелив українського солдата. Про це повідомляє Detector.media.

ЗМІ посилаються на новину із сайту львівської газети "Ратуша". Вони запевняють, що газета опублікувала новину під назвою "На навчаннях у Яворові польський військовослужбовець застрелив українського солдата". 

У тексті новини йшлося про вбивство 37-річного військовослужбовця 184 навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного біля одного з кафе у селі Старичі.

У свою чергу редакція газети заявила, що цієї інформації не розміщувала, а на сайт здійснили хакерську атаку. 

"25 вересня 2019 року на сайті газети "Ратуша" опублікували новину під назвою "На навчаннях у Яворові польський військовослужбовець застрелив українського солдата". Повідомляємо, що редакція газети "Ратуша" цієї інформації на сайті не розміщувала. Припускаємо, що на наш сайт відбулася хакерська атака, внаслідок чого з’явилася ця фейкова новина. На цей момент сайт газети "Ратуша" тимчасово призупинив свою роботу у зв’язку з подіями, що відбулися. Триває технічна перевірка та з’ясування обставин цього інциденту", — йдеться у заяві редакції.

Крім того, у фейковій публікації посилаються на сайт поліції Львівщини. Втім, правоохоронці зазначили, що ніколи не поширювали такого повідомлення. 

Командування 184-го Навчального центру, де, нібито трапилася подія, також спростувало інформацію про загибель військовослужбовця.

"Всі військовослужбовці навчального центру перебувають на своїх місцях та успішно виконують свої обов’язки. Командуванням вжиті заходи щодо встановлення першоджерела та причин появи цієї зухвалої брехні", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що десятки російських видань, поширили фейкову інформацію, акцентуючи на тому, що це міжнародний скандал.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський хакер зізнався у масштабній кібератаці проти США.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!