Головна Новини Суспільство події Адвокати запідозрили топ-чиновника ГПУ у прикритті обману на 250 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Адвокати запідозрили топ-чиновника ГПУ у прикритті обману на 250 млн грн

Адвокати вважають, що певні справи навмисно гальмуються деякими працівниками прокуратури аж до спроб закрити їх

27 вересня 2019, 11:22 comments1750
Поділіться публікацією:
Адвокати запідозрили топ-чиновника ГПУ у прикритті обману на 250 млн грн

Генеральному прокурору України Руслану Рябошапці 10 вересня 2019 року була подана скарга на діяльність групи прокурорів на чолі з екс-першим заступником глави ГПУ Дмитром Сторожуком. Суть скарги – в нібито приховуванні шахрайства на суму 250 млн грн, вчиненого ще в 2016 році, пише видання "Голос" зі слів адвоката Віталія Сердюка, який представляє інтереси обманутого інвестора.

За його словами, 23 березня 2016 року між керівником ВАТ "Діві Банк" Сергієм Горбачевским та інвестором було укладено Меморандум і договір, мета яких полягала в придбанні акцій цього банку, що належать батькові керівника – Олександра Горбачевському. Видання пише, що за них 24 березня нібито було сплачено інвесторам 250 млн грн. Однак, ці акції вже заздалегідь були офіційно передані матері Сергія Горбачевського – Ірині Горбачовської.

"Тобто була реалізована передчасно спланована схема заволодіння шляхом обману чужим майном в особливо великих розмірах (250 млн грн) — скоєно злочин, передбачений ч. 4 ст. 190 КК України. У подальшому ці кошти були виведені з території України, а їх одержувач нібито помер в Іспанії", — пише видання.

Віталій Сердюк підкреслив, що Нацполиція України провела розслідування цієї справи, за підсумками якого підготувала повідомлення про підозру Сергію Горбачевському. На початку серпня 2019 року справу передали до ГПУ, але на цьому хід розслідування загальмувався, що може вказувати на те, що дії можливих шахраїв прикриваються деякими працівниками прокуратури.

Схожа історія сталася і з розслідуванням нібито шахрайських дій бізнесмена Дмитра Малиновського, який був підозрюваним у кількох кримінальних справах в Україні.

"Одним з них було незаконне заволодіння коштами у розмірі 12 млн євро, коли він навесні 2015 пообіцяв сінгапурської фірмі Dreymoor Fertilizers LTD поставити карбамід та аміак виробництва Одеського припортового заводу, забрав гроші і зник", — пише портал "Голос".

За даними ЗМІ, Генпрокуратура нібито приховала відомості про фіктивності довідки про смерть бізнесмена, які стали підставою для закриття справи проти нього. За фактом же Малиновський виявився не тільки живий, зараз він, за відомостями журналістів, займається купівлею двох замків у Франції і цінних предметів мистецтва.

"За отриманою нами інформацією, розвиток справи Сергія Горбачевського, який до махінацій з акціями ВАТ" Діві Банк "вже перебував у СІЗО через махінації з ПАТ" Інтеграл-банк", гальмувався також особисто Дмитром Сторожуком і продовжує гальмуватися прокурорами Максимом Буртовим і Вадимом Лашуком, що працюють на посадах і в даний час ", — наводить слова Віталія Сердюка "Голос".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!