Наркотики, зброя та грабіж: В Умані на хасидів відкрили 15 кримінальних проваджень

Поліція підвела підсумки святкування в Умані єврейського Нового року Рош ха-Шана

В Умані за час святкування паломниками-хасидами іудейського Нового року Рош ха-Шана поліцією зафіксовано 72 повідомлення про можливі правопорушення, зареєстровано 15 кримінальних проваджень. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

За інформацією правоохоронців, були зафіксували незаконне поводження зі зброєю, незаконне зберігання наркотичних засобів, крадіжки і грабежі. При цьому, як повідомили в поліції, надзвичайних подій та грубих порушень громадського порядку в Умані не відбувалося.

Ппро станом на 10 годину ранку з Умані виїхало понад 8 тис. паломників. Поліція забезпечує безпеку дорожнього руху.

"Публічний порядок і безпеку громадян під час масових заходів в Умані забезпечують понад 550 поліцейських з 12 областей України", - додали в прес-службі.

Як повідомляло видання "Коментарі", в цьому році Умань прийняла близько 40 тисяч єврейських прочан. Євреї здійснюють паломництво в Умань кожен рік. Зазвичай вони приїздять туди за два дні до святкування Рош ха-Шана. За їх традиціям якщо це свято зустріти біля могили цадика Нахмана, яка знаходиться в Умані, то весь рік буде щасливим.

Нагадаємо, що в Умані хочуть створити центр "Другий Єрусалим", куди будуть приїжджати не тільки прочани, а де будуть також і готелі, аеропорт, лікарні.