Авіакатастрофа в "Шереметьєво": обвинувачений командир розповів свою версію

Пілот не визнає свою провину і наполягає на додаткових експертизах

У Росії триває розслідування у справі про пожежу в московському аеропорту "Шереметьєво", в якому 5 травня загинули 13 осіб, у тому числі двоє дітей. Командир лайнера Денис Євдокимов під час допиту відмовився визнати свою провину і розповів свою версію події, передає "Комерсант" з посиланням на захист обвинуваченого.

Так, за словами Євдокимова, в літак влучила блискавка, після чого судно почало вести себе некоректно. Хтось нібито відкрив задні двері, тому через повітряну тягу по салону поширився вогонь.

Вчора командира відпустили під підписку про невиїзд. Його захист наполягає на додаткових експертизах, зокрема – на перевірці кріплення шасі, які при посадці пробили паливні баки.

Нагадаємо, трагедія сталася на лайнері російського виробництва Sukhoi Superjet 100, в салоні якого перебувало 73 пасажира. Літак, що прямував до Мурманська, злетів і навіть зробив кілька кіл Московської областю, але незабаром різко пішов на зниження. Посадити лайнер вдалося з другої спроби, і, зіткнувшись з землею, він загорівся. Основною версією трагедії вважається потрапляння блискавки.

Як повідомляли "Коментарі", днями в США трапилася авіакатастрофа з участю історичного бомбардувальника. В результаті аварії літака B-17 часів Другої світової війни загинули семеро людей і ще сімох з різними травмами доставили у лікарню.