Головна Новини Суспільство події "Хто вбив Катю Гандзюк?": ГПУ змінила групу прокурорів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Хто вбив Катю Гандзюк?": ГПУ змінила групу прокурорів

Досудове розслідування почнеться заново

3 жовтня 2019, 14:35 comments1930
Поділіться публікацією:
"Хто вбив Катю Гандзюк?": ГПУ змінила групу прокурорів

Генеральна прокуратура України прийняла рішення про заміну групи прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у виробництвах по справі про нанесення тяжких тілесних ушкоджень громадській діячці та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, в результаті яких вона померла. Про це передає інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на прес-службу ГПУ.

У зв'язку з цим, прес-служба зазначила, що новостворена група прокурорів оновить план досудового розслідування у вказаному кримінальному виробництві.

Нагадаємо, 31 липня 2018 у Херсоні невідомий облив Катерину Гандзюк сірчаною кислотою. В результаті, вона отримала опіки понад 40% тіла. 1 серпня активістку санітарним бортом терміново доставили до Києва. 4 листопада вона померла.

В організації нападу на Гандзюк прокуратура звинуватила Владислава Мангера і Олексія Левіна (Москаленко), який, за деякими даними, ховається в Домініканській Республіці. Виконавці злочину визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством. 6 червня Покровський райсуд Дніпропетровської області засудив їх до різних термінів від 3 до 6,5 років позбавлення волі. 18 липня вирок вступив в силу.

Видання "Коментарі" повідомляло, що в липні цього року Генпрокуратура припинила кримінальне розслідування відносно Владислава Мангера через те, що прокуратура об'єднала виробництво, а другий фігурант Левін сховався від слідства і немає можливості проводити слідчі дії щодо нього.

"Вони кажуть, що поки не можуть знайти Левіна, в них ніяких доказів взагалі немає. Про що чітко випливає з тексту постанови. Я розумію, що це просто спосіб відстрочити неминуче. Тобто в даний час прокуратура зрозуміла, що їм доведеться визнавати, що Мангер невинний, що ніяких доказів у справі немає, і вони просто сфабрикували таку постанову, яка, в принципі, є юридично абсолютно абсурдною ", — сказав адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

27 вересня Левін був оголошений в міжнародний розшук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!