Головна Новини Суспільство події НАБУ розпочне розслідування корупційних схем Кличка на реконструкції Шулявського мосту
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ розпочне розслідування корупційних схем Кличка на реконструкції Шулявського мосту

Київські детутати подали скаргу до НАБУ на Кличка, звинувативши мера у корупції

3 жовтня 2019, 20:57 comments2177
Поділіться публікацією:
НАБУ розпочне розслідування корупційних схем Кличка на реконструкції Шулявського мосту

Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України розпочати розслідування корупційних схем, до яких може бути причетний голова Києва Віталій Кличко, на реконструкції Шулявського шляхопроводу. 

 НАБУ має ввести до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження щодо розтрат на будівництві Шулявського мосту. 

Два тижні тому київські депутати подали заява до НАБУ . Але поданий документ був проігнорований. Депутат Київради Ілля Сагайдак стверджує, що до того ж демонтовані конструкції старого мосту зникли. Їх почали розбирати ще в березні, а з балансу міста ще не списали.

"Не списавши міст, а одразу почали будувати як своє власне майно. Сьогодні, якщо взяти Шулявський міст, метро на Виноградар, це разом видані 3,2 млрд грн авансів на об’єкти, на яких не ведеться будівництво. Тобто вони лежать на рахунках підрядників і приносять щоденні відсотки", — вважає політик.

Вартість спорудження нового шляхопроводу складає 1 млрд 49 млн грн. Різниця у вартості пов’язана з тим, що тендерну документацію подали 2017 року. Того року участь в тендері взяли дві пов’язані між собою та екснардепом Максимом Микитасем компанії.

"Незважаючи на зауваження Кабінету міністрів, було виділено 600 мільйонів гривень. Це  аванс на будівництво мосту. Всі кияни, коли його бачать, хочуть порахувати де ці 600 і 114 мільйонів гривень", — заявив народний депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко.

У відповідь на судову ухвалу Кличко вирішив особисто перевірити будівництво скандального мосту. Виявилося, що старий міст зник, а вартість нового — зросла удвічі з моменту проектування. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський виступив із зверненням через акції проти "формули Штайнмайера".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!