Військовополоненого танкіста Пантюшенко засудили до 18 років ув'язнення в "ДНР"

Цей "вирок" по военнопленному Пантюшенко набув чинності

У "ДНР" військовополонений українського танкіста Богдана Пантюшенко засудили до 18 років в'язниці. Про це йдеться на сайті "генпрокуратури ДНР".

Там стверджують, що Пантюшенко підірвав міст на автодорозі Донецьк – Авдіївка.

"Судом встановлено, що Пантюшенко, пройшовши навчання і придбавши знання і практичні навички військовослужбовця, у складі 1-ї окремої танкової бригади Збройних сил України прибув на тимчасово окуповану територію Донецької Народної Республіки, де брав участь у бойових діях", – йдеться в повідомленні так званої генпрокуратури.

 Даний вирок набув чинності.

Богдан Пантюшенко — командир танка 1-ї окремої танкової бригади, відомий під позивним "Броня". Разом з двома бійцями ВСУ його взяли в полон 18 січня 2015 під час операції біля села Спартак, в районі Донецького аеропорту. Танк Пантюшенко разом з іншими мав вийти до Путиловскому мосту, закріпитися і забезпечити прохід саперів, щоб надалі підірвати міст, по якому бойовики висувалися з Донецька.

Зазначимо, що прочередной етап обміну полоненими між Україною і Росією знаходиться на фазі узгодження, але "вимагає тиші". Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денисова. "113 громадян України зараз перебувають у Росії та окупованому Криму, 89 з них - це кримські татари... Безумовно, я там, де можу, піднімаю питання їх звільнення. Україна багато працює в цьому напрямку, і вже є практична домовленість про звільнення всіх, але ще треба трохи почекати. Такий процес вимагає тиші", - зазначила Денисова.