Головна Новини Суспільство події У Дніпрі під гуртожитком провалився асфальт: існує загроза обвалення будівлі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Дніпрі під гуртожитком провалився асфальт: існує загроза обвалення будівлі

З п'ятиповерхового будинку, в якому також знаходиться аптека, евакуювали близько 200 осіб

5 жовтня 2019, 23:45 comments2802
Поділіться публікацією:
У Дніпрі під гуртожитком провалився асфальт: існує загроза обвалення будівлі

У Дніпрі ввечері 5 жовтня стався обвал ґрунту, під одним із студентських гуртожитків. В результаті чого утворилася загроза обвалення п'ятиповерхової будівлі. З будинку евакуювали близько 200 осіб. Про це повідомили у прес-службі ДСНС в Дніпропетровській області.

Як стало відомо, подія сталася близько 17:00 на проспекті Яворницького в Соборному районі міста, де знаходиться гуртожиток №1 НТУ "Дніпровська політехніка". Поруч з будівлею поліцейські перекрили частину проспекту Яворницького та частково вулицю Патаржинского. Також зупинився рух трамваїв по проспекту Гагаріна у бік лікарні ім. Мечникова.

На місце події прибули рятувальники, поліцейські, "швидка" та мер міста Борис Філатов.

“На углу п'ятиповерхової будівлі утворився провал розміром 3 х 2 метри та глибиною 1,2 метра. На першому поверсі будівлі розміщена аптека, в якій з'явилися тріщини на стінах. Керівництвом гуртожитку прийнято рішення про відселення мешканців гуртожитку", — розповіли в прес-службі ДСНС області.

Щоб запобігти можливість подальшого обвалу будівлі, утворену яму залили бетоном. Причину того, що сталося, будуть встановлювати фахівці.

“Будівля споруди 50-х, фундамент стрічковий, під будівлею — бомбосховище. Причину просідання з'ясовує спеціальна комісія. В принципі, причина теоретично зрозуміла: критична зношеність інфраструктури в країні, її невідповідність погоднім умовам", — повідомив на своїй сторінці в соцмережі міський голова Борис Філатов.

Відзначимо, що на протязі всього дня у Дніпрі йшов дощ. Також поруч з місцем події знаходиться будівельний майданчик станції метро.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Дрогобичі стався обвал будинку, в результаті якого загинули вісім осіб. З-під завалів було врятовано семеро людей, у тому числі п'ятеро дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!