Головна Новини Суспільство події "Розведення сил не відбулося через обстріли бойовиків напередодні", - глава МЗС Пристайко
commentss НОВИНИ Всі новини

"Розведення сил не відбулося через обстріли бойовиків напередодні", - глава МЗС Пристайко

Вадим Пристайко позначив, що українська сторона очікує семиденного режиму тиші

7 жовтня 2019, 13:37 comments1695
Поділіться публікацією:
"Розведення сил не відбулося через обстріли бойовиків напередодні", - глава МЗС Пристайко

Сьогодні не стартувало розведення сил і засобів в Золотому і Петровському під Луганськом, оскільки кілька днів тому ці населені пункти піддалися обстрілу з боку терористів Л/ДНР. Про це за заявляє міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні має розпочатися розведення, і дійсно про це була домовленість в Мінську нашої переговорної команди... На превеликий жаль, ви знаєте самі, що були обстріляні кілька днів тому Петрівське і Золоте. А наскільки ви пам'ятаєте, наше рішення було в тому, що розведення починається на сьомий день після того, як на цій конкретній області зберігається мир і не відбуваються обстріли", — сказав Пристайко журналістам на прес-конференції з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом в понеділок у Києві.

Глава МЗС зазначив, що тепер українська сторона очікує семиденного періоду без порушень режиму тиші, який покаже серйозні наміри сторін і готовність до подальших кроків для розведення військ.

"Про безпеку: розведення передбачає догляд живої сили наших Збройних сил, але фортифікаційні споруди залишаються. Якщо ми побачимо, що і сторона не виконує, більш того, не дай Бог, вона планує якісь агресивні дії, наші Збройні сили займуть свої позиції" , — підкреслив міністр.

Пристайко додав, що не рекомендує використовувати розведення військ, щоб "зайняти якісь позиції або захопити якийсь населений пункт".

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що Національна поліція Україна буде забезпечувати охорону і безпеку населених пунктів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв про експертні думки щодо перспектив, які відкриються для України в разі розведення військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!