Головна Новини Суспільство події За захопленням Харківського коксохіму може стояти нардеп Данилов, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

За захопленням Харківського коксохіму може стояти нардеп Данилов, - ЗМІ

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення «Слобожанського коксового заводу» (Харків) за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі)

10 жовтня 2019, 11:52 comments7202
Поділіться публікацією:
За захопленням Харківського коксохіму може стояти нардеп Данилов, - ЗМІ

"В кінці вересня нерухомість ПРАТ "Слобожанський коксовий завод", що знаходилася під заставним обтяженням по кредиту в "Ощадбанку", була спішно переоформлена приватним нотаріусом у власність кредитора і здана в оренду якомусь торговому дому "Новомет". Ситуація має всі ознаки рейдерського захоплення, оскільки спори в суді між власником заводу і банком тривають", — йдеться в журналістському розслідуванні.

Однак, за інформацією ЗМІ, 27-28 вересня нові орендарі силою встановили контроль над територією підприємства. Директор заводу Андрій Карабанов зазначив, що з заводу почали вивозити транспорт, обладнання і сировину, яка належить законним власникам, а також збувати готову продукцію зі складів.

Як стверджують журналісти, кінцевим бенефіціаром цієї схеми нібито виступає політик і бізнесмен Віталій Данилов, який був переобраний у Верховну Раду від БЮТ.

"Повернувши собі влітку 2019 року мандат Данилов вирішив розширити перелік підконтрольних активів. Практичну реалізацію нардеп, який в минулі каденції мав відношення до ПЕК, доручив одному з провідних фахівців України в подібних питаннях – Сергію Кузярі. У нього в "резюме" кілька авторських схем захоплення контролю над державними підприємствами і перерозподілу бюджетних коштів в особистих інтересах", — зазначають автори розслідування.

За даними ЗМІ, Данилов пов'язаний з мером Харкова Геннадієм Кернесом.

"Геннадій Кернес старому знайомому не відмовив і тепер, схоже, ризикує нести іміджеві та інші наслідки поодинці, поки пан Данилов буде вичікувати в тіні. ТД "Новомет" не переймався отриманням ліцензії на відповідну діяльність. Так що такі переходи не за горами", — резюмуються у розслідуванні.

Нагадаємо, захоплення Харківського коксохіму сталося 27 вересня на підставі документів про переведення нерухомості заводу у власність "Ощадбанку" і негайну передачу майна в оренду якомусь торговому дому "Новомет". Відповідні документи видав приватний нотаріус Станіслав Клопотов. Після чого "тітушки" силою проникли на територію підприємства і стали біля прохідних та воріт. Потім нібито законні нові орендарі захопили доступ до документації та комп'ютерів адміністрації. При цьому журналісти звернули увагу на нібито повну бездіяльність прокуратури і поліції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/710255
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!