Головна Новини Суспільство події Справу колишнього голови Дніпропетровської облдержадміністрації Вілкула спрямували до суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Справу колишнього голови Дніпропетровської облдержадміністрації Вілкула спрямували до суду

Вілкул підозрюється у спричиненні державі мільйонних збитків

16 жовтня 2019, 12:50 comments1879
Поділіться публікацією:
Справу колишнього голови Дніпропетровської облдержадміністрації Вілкула спрямували до суду

Справу колишнього голови Дніпропетровської обласної державної адміністрація (ОДА) Олександра Вілкула передано до суду. Колишній голова підозрюється за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Дніпропетровської області.

У відомстві нагадали, що протягом 2011-2012 років колишній голова Дніпропетровської ОДА, "всупереч положенням Земельного кодексу України надав земельні ділянки сільськогосподарського призначення гірничо-збагачувальним комбінатам, змінивши їх цільове призначення з сільськогосподарських земель на землі промисловості".

У прокуратурі пояснили, що Вілкул порушив вимоги чинного законодавства, внаслідок чого власникам земельних ділянок було спричинено збитки на суму понад 12 млн грн, а державі, через знищення родючого шару ґрунту при проведенні гірничих робіт підприємством, — на суму майже півмільйона гривень.

Крім того,  екс-голова Дніпропетровської ОДА  видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, притому що зміна цільового призначення земельних ділянок на комерційні потреби є незаконною. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", НАБУ відкрило справу на Луценка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!