Головна Новини Суспільство події У Каталонії під час протестної акції постраждали понад 100 людей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Каталонії під час протестної акції постраждали понад 100 людей

Протест розпалився та переріз у сутичку між місцевими мешканцями і правоохоронцями

17 жовтня 2019, 16:58 comments1508
Поділіться публікацією:
У Каталонії під час протестної акції постраждали понад 100 людей

Вчора, 16 жовтня, в результаті протестного зіткнення громадськості і поліції в Каталонії постраждали близько 100 осіб, ще 33-х правоохоронці затримали. Акцію протесту відвідало близько 20 тисяч чоловік, повідомляє місцеве видання El Pais.

Акція стартувала біля будівлі поліції. Надалі протест розпалився та переріз у сутичку між місцевими мешканцями та правоохоронцями, в яких полетіли камені, пляшки і петарди. Крім того, активісти підпалювали сміттєві баки і блокували вулиці. В результаті підпалів згоріли кілька автомобілів. Правоохоронці зафіксували 50 пожеж.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в аеропорту Барселони пройшли жорсткі сутички демонстрантів і поліціїв. Протестувальники перекривають автостради й залізницю. Обвинувальні вироки прихильникам незалежності іспанського автономного співтовариства Каталонія призвели до протестів у ряді міст регіону.

Протестуючі блокували рух по чотирьох головних дорогах міста, вимагаючи звільнити ув'язнених. В Жироні (100 кілометрів від Барселони) люди зупинили рух поїздів, як регіональних, так і наступних до Франції.

В аеропорту Барселони відбулися зіткнення поліції і учасників протесту. Залізничне сполучення з міжнародним аеропортом Барселона  Ель-Прат також припинено із-за протестів. Сама повітряна гавань скасувала близько 20 рейсів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://elpais.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!