Вибух гранати в Києві: у поліції відкрили кримінальне провадження

Від вибуху гранати на місці загинули два чоловіка, ще одну людину госпіталізували у лікарню

У Києві вночі 22 жовтня прогримів вибух, в результаті якого на місці загинули дві людини, ще одного госпіталізували в лікарню. У поліції за фактом події відкрито кримінальне провадження. Про це повідомили в прес-службі поліції міста.

Так, подія сталася близько 23:00 на вулиці Пушкінській біля одного з офісних приміщень. Туди одразу вирушили поліцейські, вибухотехніки, слідчо-оперативна група та медики. Вже на місці вони знайшли двох чоловіків без ознак життя та 27-річну дівчину, яка отримала тілесні ушкодження. Сам же вибух стався через детонації гранати.

"Основною версією залишається необережне поводження з гранатою. Ми провели огляд місця події і офісного приміщення, де виявили залишки алкогольних напоїв. Також за місцем проживання одного із загиблих під час обшуку виявили та вилучили запал від бойової гранати", — повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

У поліції за фактом події порушено кримінальне виробництво за ч. 2 ст. 115 ("Умисне вбивство") КК України. Триває досудове розслідування.

одним із загиблих в результаті вибуху в центрі Києва виявився військовий 1966 року народження, який проходив службу на Донбасі з 2014 року. Охоронець, який отримав смертельне поранення, був 1977 народження.

Фото: прес-служба поліції Києва