Головна Новини Суспільство події У Києві екс-глави департаменту обладміністрації наживалися на нерухомості
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві екс-глави департаменту обладміністрації наживалися на нерухомості

Будинок у дві тисячі "квадратів" здавали в оренду за одну гривню в рік

24 жовтня 2019, 17:34 comments1586
Поділіться публікацією:








У Києві екс-глави департаменту обладміністрації наживалися на нерухомості

У Києві правоохоронці припинили шахрайську схему махінації з нерухомістю. Завдяки їй державі було завдано збитків у розмірі понад 230 млн гривень. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Як з'ясувалося, схема була налагоджена ще в 2000-х роках. Начальник одного з департаментів Київської обладміністрації віддав в оренду комунальному закладу один з будинків у центрі Києва, площею в дві тисячі "квадратів". За інформацією правоохоронців, розмір орендної плати становив одну гривню в рік.

"Після цього будівлю було передано в суборенду комерсантам, але вже за ринковою вартістю. Різниця ж потрапляла в кишені чиновників. З часом цей корупційний механізм, так би мовити, зрісся з посадою і став "спадковим": кожен новий глава департаменту отримував доступ до джерела незаконного збагачення. Таким чином, за час функціонування афери було присвоєно 232 мільйони гривень", — повідомили в прес-службі СБУ.

У даний момент чотирьом екс-керівникам ОДА оголошено підозру відповідно до ч. 2 ст. 367 ("Службова недбалість") КК України. Фігурантам справи загрожує до п'яти років в'язниці.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Київській академії мистецтв шахраї протягом довгого часу збирали кошти нібито на "батьківські фонди".

Фото / відео: прес-служба СБУ



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ssu.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!