У Києві рятувальники виявили підвищений рівень радіації

Рятувальники розповіли, чи дійсно є загроза для життя через джерело підвищеного рівня радіації в Києві

На території лабораторії центральної геофізичної обсерваторії ДСНС України рятувальники виявили джерело підвищеного рівня радіації. У лабораторії були виявлені кілька капсул з цезієм. Їх повезуть на дослідження на держпідприємство "Родон".

Зазначимо, що інститут досліджень, де справді є ядерний реактор, розташований на тій самій вулиці, але майже за кілометр від місця, де небезпеку виявили нині.

Рятувальники розповіли, що ніякої загрози для персоналу об’єкту та для навколишнього середовищу не існує, тому що радіація не розповсюджується за межі лабораторії.

Нагадаємо, що в понеділок, 28 жовтня, Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила, що у Києві виявлена радіаційно забруднена споруда. Працівники гідрометеорологічної служби зафіксували підвищений рівень радіаційного випромінювання в будівлі фізико-хімічної лабораторії центральної геофізичної обсерваторії ДСНС України.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники з США попередили про радіаційну небезпеку в КНДР. Дослідник із США Джейкоб Богл, створив всеосяжну карту країни з супутниковим знімкам, зробив тривожне відкриття, дивлячись на фотографії уранового рудника Пхонгсан, побудованого в 2003 році.

Вчений зауважив, що стічна труба, побудована для доставки токсичної води з установки, яка переробляє вугілля уран, в найближчий резервуар, схоже, протікає в річку.