Головна Новини Суспільство події "Порошенко користується статусом нардепа, щоб не ходити на допити", - глава ДБР
commentss НОВИНИ Всі новини

"Порошенко користується статусом нардепа, щоб не ходити на допити", - глава ДБР

Петро Порошенко проігнорував 15 повісток у ДБР

30 жовтня 2019, 17:34 comments1732
Поділіться публікацією:
"Порошенко користується статусом нардепа, щоб не ходити на допити", - глава ДБР

П'ятий гарант України і нинішній народний депутат партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко з середини літа навмисно пропустив 15 викликів на допит від Державного бюро розслідувань. Про це передає видання "Радіо Свобода", посилаючись на заяву директора ДБР Романа Труби.

"Є 13 виробництв. Але я хочу уточнити, не проти Петра Порошенка. Це кримінальні провадження, де фігурує, є учасником або, можливо, буде учасником екс-президент Петро Порошенко. Ці виробництва знаходяться на різних етапах і на різних стадіях. Складність у розслідуванні цих кримінальних проваджень полягає в тому, що у нас в ГБР відсутні власні оперативні розділи, і тому ми в багатьох своїх діях залежні від багатьох правоохоронних органів. За статусом — на цьому етапі Петро Порошенко є учасником провадження, як і багато інші об'єкти, а саме він є свідком. В цих кримінальних провадженнях він неодноразово викликався і викликається в якості свідка. 15 разів Порошенко не з'явився на допити", — підкреслив Труба.

Також він зазначив, що на даний момент Держбюро не може застосувати примусовий привід по відношенню до народних депутатів і Порошенко, знаючи про це, користується нагодою. Однак Труба зауважив, що така обставина буде заважати слідству недовго — лише до січня 2020 року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Петро Порошенко у вересні допиту в ГБР волів провідати свою соратницю і екс-главу Національного банку України Валерію Гонтареву, яку збив автомобіль в Лондоні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!