Головна Новини Суспільство події Афера в Києві: "товариш" Зеленського та Разумкова торгував посадами за 1,5 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Афера в Києві: "товариш" Зеленського та Разумкова торгував посадами за 1,5 млн доларів

Чоловік видавав себе за позаштатного радника і представлявся близьким другом перших осіб країни

1 листопада 2019, 22:13 comments3331
Поділіться публікацією:
Афера в Києві: "товариш" Зеленського та Разумкова торгував посадами за 1,5 млн доларів

В Києві співробітники СБУ спільно з Генпрокуратурою спіймали на гарячому шахрая, який за мільйони доларів "продавав" високі посади на держпідприємствах. При цьому він видавав себе за дуже впливову людину: представлявся позаштатним помічником і близьким другом президента Володимира Зеленського та спікера ВР Дмитра Разумкова. Також, за легендою афериста, в його оточенні були глава Офісу президента Андрій Богдан, його заступник Сергій Трофимов та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як розповіли в Генпрокуратурі, вихваляючись дружбою з першими особами країни, чоловік створював видимість свого впливу на політичну ситуацію, в тому числі – на кадрові призначення. Своїх жертв аферист підшукував в бізнес-колах і серед чиновників середньої ланки. Так, за інформацією СБУ, "позаштатний радник" запросив півтора мільйони доларів за посаду директора на одному з держпідприємств. У свою чергу, "друг" перших осіб країни зобов'язався вирішити питання безпосередньо через Офіс президента, де про існування афериста і не здогадувалися.

Затримати підприємливого шахрая вдалося на гарячому в той момент, коли він отримав частина авансу – 50 тисяч доларів. Наразі триває досудове розслідування відразу за кількома статтями КК та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. За заволодіння коштів в особливо великих розмірах шляхом шахрайства "раднику" загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.


Раніше "Коментарі" повідомляли про афери на мільйони фунтів і 88 постраждалих у Великобританії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!