Головна Новини Суспільство події Президент ФФУ Павелко помічений у корупційних схемах
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент ФФУ Павелко помічений у корупційних схемах

Павелко щорічно самовільно розпоряджається 6 млн євро, які виділяє УЄФА на будівництво футбольних полів

3 листопада 2019, 15:13 comments2178
Поділіться публікацією:








Президент ФФУ Павелко помічений у корупційних схемах

Щорічно Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) в рамках соціальної програми "Хет-трик" виділяє Україні 6 млн євро на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям. Цих коштів достатньо, щоб кожен рік будувати 300 майданчиків по всій Україні, але Футбольна Федерація України на чолі з Андрієм Павелко зважилася самостійно розподілити зазначені кошти. Про це повідомляють журналісти "5 каналу".

Так, згідно з розслідування, місце будівництва майданчиків, глава ФФУ Павелко вирішив побудувати завод з виготовлення штучного покриття для футбольних полів. Для цього в 2016 році ФФУ створює ТОВ "ФФУ-Продакшн" і витрачає 8 млн євро соціальної програми на будівництво цього заводу.

Вітчизняне покриття вийшло дорожче, ніж закордонні аналоги. Раніше ФФУ купувала іноземне покриття по 12 євро м2, а ціна на власному заводі несподівано підскочила до 16 млн євро.

"Це фейковий завод. Він був створений саме для розкрадання державних коштів", — стверджує Ігор Кочетов, президент Федерації футболу Києва.

У той час Павелко був нардепом і головою бюджетного комітету, тому ТОВ "ФФУ-Продакшн" почала отримувати бюджетні гроші.

Виявилося, що глава ФФУ Павелко звернувся до глави бюджетного комітету Павелко з проханням виділити 270 млн грн на будівництво футбольних майданчиків і такий же "однофамілець" Павелко не відмовив. Завдяки махінації з тендерною документацією кошти отримало вище вказане ТОВ "ФФУ-Продакшн".

Виявилося, що на бюджетні кошти на своєму заводі збудували майданчиків за 1.5 млн за одиницю при собівартості в 700 000 євро. Тим, хто почав ставити незручні питання ФАУ відразу показала "червону картку". У ряді регіонів під дією Павелко почалися зміни керівників.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Андрій Павелко провів бесіду з українським олігархом Ігорем Коломойським для вирішення питання по ТВ-пулу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!