Головна Новини Суспільство події Справа Гандзюк: СБУ вказує на групове замовлення вбивства
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Гандзюк: СБУ вказує на групове замовлення вбивства

В СБУ впевнені, що крім підсудного Владислава Мангера були і інші замовники вбивства херсонської активістки

3 листопада 2019, 15:36 comments2838
Поділіться публікацією:
Справа Гандзюк: СБУ вказує на групове замовлення вбивства

Служба безпеки України встановлює можливу причетність співробітників поліції до сприяння виїзду за кордон організатора нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна, місцезнаходження якого офіційно ще не встановлено, а крім голови Херсонської облради Владислава Мангера були і інші замовники злочину. Про це повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, передає "Інтерфакс-Україна".

Так, за словами правоохоронця, слідчі спецслужби поки розслідують п'ять кримінальних проваджень, що стосуються вбивства активістки. Одна зі справ стосується осіб, які можуть бути замовниками, організаторами або пособниками злочину проти Гандзюк.

В рамках ще трьох кримінальних проваджень вивчаються обставин, що передували нападу на Гандзюк — злочини, пов'язані з підпалом лісу, розкраданням бюджетних коштів та іншими правопорушеннями. "Це могло стати мотивом нападу на Гандзюк", — сказав Тиводар.

Крім цього, як повідомив начальник ГСУ СБ України, 30 жовтня Генеральна прокуратура передала в СБУ для розслідування кримінальне провадження за фактом службової недбалості співробітників поліції, які розслідували на початковому етапі справа про напад на активістку.

Тиводар зазначив, що в рамках цього виробництва також перевіряється інформація про те, що співробітники поліції сприяли виїзду за кордон підозрюваного Левіна.

"Наскільки мені відомо, цю інформацію перевіряли, але ми обов'язково перевіримо, проведемо повне всебічне розслідування відносно співробітників поліції", — зазначив він.

"На сьогодні у всіх зазначених п'яти виробництвах є всі підстави вважати, що найближчим часом ми отримаємо позитивні результати, а всі винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", — зазначив начальник ГСУ СБУ.

Шосте кримінальне провадження, розслідування якого було призупинено, стосується Левіна і Мангера: в зв'язку з встановленням місцезнаходження Левіна та виконанням міжнародно-правових доручень в рамках розслідування по Мангера.

Що стосується фігуранта справи Ігоря Павловського, то, як зазначив начальник ГСУ СБУ, слідство знає про його місцезнаходження.

"Він повинен з'явитися 5 листопада в суді. Якщо він цього не зробить ... це зона відповідальності суду та прокуратури, оскільки він вже за судовою системою", — додав Тиводар.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Катерина Гандзюк включена посмертно в польський список відомих людей, які померли в році, що минає



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!