Головна Новини Суспільство події СБУ назвала співробітника російської ФСБ, який вербує українців у Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ назвала співробітника російської ФСБ, який вербує українців у Криму

За даними СБУ, українців, які відвідують Крим, вербує ФСБ РФ

4 листопада 2019, 13:32 comments1720
Поділіться публікацією:
СБУ назвала співробітника російської ФСБ, який вербує українців у Криму

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) встановила головного вербувальника українців, які приїжджають в тимчасово анексований Крим. Про це повідомив прес-центр СБУ.

СБУ стало відомо про випадки вербування громадян нашої країни на території анексованого півострова. Так, співробітники прикордонного управління ФСБ РФ в Криму схиляють українців, які регулярно бувають на території Криму, до конфіденційного співробітництва. У завдання завербованих входить збір інформації про українських військових, співробітників спец і прикордонних служб, які знаходяться поблизу кордонів з Кримом. Зазначається, що такі пропозиції найчастіше отримують ті, хто працевлаштувався на окупованому півострові і регулярно перетинає адміністративний кордон, а також приватним перевізникам.

Українська контррозвідка встановила ім'я активного вербувальника на території Криму ним виявився співробітник оперативно-розшукового відділу ПУ ФСБ РФ в Республіці Крим Батталов Алмаз Мубарякович, 26.05.1982 року народження, уродженець міста Баймак, Республіка Башкортостан, РФ.

"Він безпосередньо здійснює фільтраційні заходи в пункті пропуску "Джанкой". Встановлено, що цей чекіст є прихильником сталінських часів і не цурається у своїй роботі найбрудніших методів", – йдеться в повідомленні СБУ.

Серед способів вербування традиційно називають штучне створення компромату, шантаж, погрози, залякування, фізичний та психологічний тиск, погрози про заборону в'їзду на півострів. В СБУ нагадали, що за шпигунство і допомогу іноземній державі проти України загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. Від кримінальної відповідальності звільняються ті, хто був завербований ворожою спецслужбою, але після отримання завдання відмовився і повідомив у правоохоронні органи.

Як раніше розповідав портал "Коментарі", СБУ вказує на груповий заказубийства у справі Катерини Гандзюк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!