Головна Новини Суспільство події В Україні вперше підлітка засудили до довічного ув'язнення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вперше підлітка засудили до довічного ув'язнення

Валентин Земцов з Дніпра, будучи 11-класником, скоїв подвійне вбивство

6 листопада 2019, 21:20 comments10070
Поділіться публікацією:
В Україні вперше підлітка засудили до довічного ув'язнення

Сьогодні Амур-Нижньодніпровський райсуд Дніпра оголосив вирок 18-річному Валентину Земцову, який минулого року скоїв вбивство свого 30-річного сусіда і його чотирирічного сина. Про це передає прес-служба суду.

Згідно з матеріалами справи, Земцов в березні 2018 року в стані алкогольного сп'яніння попрямував у сусідський будинок з ножем, де влаштував справжню різанину: тільки чотирирічному хлопчикові він завдав 9 ножових ударів. Також під руку осатаневшему підлітку потрапила і дружина сусіда, яка перебувала на останніх місяцях вагітності, вона вижила тільки завдяки тому, що від численних ударів впала і Земцов подумав, що вона померла від поранень і покинув будинок.

Вже через кілька годин поліція затримала п'яного школяра всього в крові і за рішенням суду, він відправився в СІЗО. Тут він і очікував свого вироку.

У суді було доведено, що підозрюваний, ще не встигнувши досягти повноліття, став особливо небезпечний для суспільства, а психіатрична експертиза довела, що Земцов абсолютно осудний. Підсудний за 1,5 року жодного разу не спромігся або не зміг пояснити причин своєї жорстокості, а його адвокати всіляко намагалися затягнути процес.

Так, протягом двох годин суд зачитував вирок Валентину Земцову, призначивши йому вищу міру покарання. а саме довічне позбавлення волі. Адвокат Юрій Лелека не згоден з висновком суду і має намір подавати апеляцію.

"Звичайно, мій підзахисний кається і розуміє, що він повинен нести покарання, але ніяк не пов'язане з довічним ув'язненням у тюрмі. Адже людині, щоб виправитися, потрібна якась надія і мотивація, щоб жити далі", — зазначив правозахисник.

Відзначимо, що якщо наступні інстанції суду не скасує вирок Амур-Нижньодніпровської колегії, Валентин Земцов стане наймолодшим засудженим України, який отримав довічний вирок.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляв, що в Києві нещодавно сталося жорстоке вбивство громадянина Азербайджану.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!