Головна Новини Суспільство події Дві посадки в глибокому тумані, діти кричали, - пасажир рейсу "Єгипет-Харків"
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві посадки в глибокому тумані, діти кричали, - пасажир рейсу "Єгипет-Харків"

У Харкові вже декілька днів спостерігається туман, який порушує графіки літаків

18 листопада 2019, 18:02 comments2938
Поділіться публікацією:
Дві посадки в глибокому тумані, діти кричали, - пасажир рейсу "Єгипет-Харків"

Вчора, 17 листопада, літак, який летів з Шарм-ель-Шейха в Харків, двічі робив посадку через погані польотні умови, і, за словами однієї з пасажирів, харків'янки Ірини Івченко, ледь не зазнав аварії. Про це вона написала на сторінці в Facebook.

"Перший раз ми повинні були йти на посадку в Харкові, але через відсутність взагалі будь-якої видимості та браку палива, — зробити це не вдалося. Приземлились у Борисполі, в тих же умовах. Дозаправились і здійснили спробу приземлитися в Харкові. Туман, вітер, літак здуває, страшно... Кричать діти і мовчки вчепилися в крісла пасажири. На злітній смузі з мигалками була напоготові пожежна машина...", — написала Івченко.

На щастя, все обійшлося добре. Дівчина висловила подяку пілоту Boeing 737-800 NG Олексію Якимчуку за те, що зміг посадити судно двічі в тумані високої щільності.

Запис Івченко зібрав чимало коментарів. Так, в одному з них харків'янка Світлана Бондюк заявила, що також прямувала на літаку, але ніякої паніки й криків дітей не побачила.

"Так, ми кружляли над Харковом хвилин 10-15, потім пішли набирати висоту і пілот оголосив, що через туман не змогли сісти, чекали, може покращаться погодні умови, але запас палива не дозволяє більше чекати. Летимо в Бориспіль. По прильоту в Бориспіль сказали 20 хвилин чекати, з'ясовують, чи зможемо продовжити політ. Потім дозаправили і полетіли в звичайному режимі. Так, при посадці був туман, але літак не трусило, сіли нормально. Пожежна машина стояла. Ніяких криків, сліз і паніки не було", — написала пасажирка.

У прес-службі авіакомпанії SkyUp "Коментарям" розповіли, що у рейса 7122, що летів вчора з Шарм-Ель-Шейха в Харків, дійсно порушився маршрут через погоду, але про катастрофу мова не йшла.

"Зараз з ночі тримаються дуже сильні тумани, і, безпосередньо, в аеропорту Харкова. Дійсно, була ситуація, коли наш літак сів у Борисполі, ми дозаправились і через годину він повернувся до Харкова і вже приземлився там. Посадка вдруге відбулася в штатному режимі, всі пасажири цілі, екіпаж цілий, зараз рейси входять у графік", — пояснили в прес-службі авіакомпанії.

Згідно онлайн-дошці харківського аеропорту, в цей же день був скасований рейс зі Стамбула, а сьогодні, 18 листопада, туман завадив здійснити перельоти з Києва, Кракова та Стамбула. Також затримуються рейси з Шарм-Ель-Шейха і Кракова.

Раніше "Коментарі" писали, що наша країна уклала договір про продаж українських літаків Перу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!