Головна Новини Суспільство події В'ятровича в Інституті нацпам'яті може замінити людина, близька російським олігархам, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

В'ятровича в Інституті нацпам'яті може замінити людина, близька російським олігархам, - ЗМІ

Багато єврейських організацій України виступають проти реалізації в Києві проекту, який нібито фінансується російськими олігархами і до якого має відношення кандидат на посаду голови Інституту нацпам'яті Антон Дробович

20 листопада 2019, 17:15 comments2856
Поділіться публікацією:
В'ятровича в Інституті нацпам'яті може замінити людина, близька російським олігархам, - ЗМІ

Претендент на посаду директора Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович виступає за реалізацію в Києві проекту Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" незважаючи на те, що багато єврейських організацій України сприйняли цю затію негативно. За самим же проектом стоять російські олігархи – Михайло Фрідман, Петро Авен і Герман Хан.

Про те, що проект Меморіального центру Голокосту здебільшого фінансується за кошти російських олігархів, близьких до президента РФ Володимира Путіна, пише видання DW. За інформацією журналістів, в наглядову раду центру також включений болгарський політик Ірина Бокова, яку у вересні 2017 року Центр по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP) звинуватив в отриманні хабара. Крім того, антикорупціонери вказували на те, що Бокова нібито підтримувала президента Путіна.

"Чому росіяни повинні будувати в Україні меморіальний центр? Йде війна з Росією, в якій щодня гинуть люди. І раптом нам російські бізнесмени "намагаються побудувати" меморіал", – задає питання співголова Асоціації єврейських організацій і громад України Йосиф Зісельс.

Відомий історик, секретар Громадського комітету пам'яті жертв Бабиного Яру Віталій Нахманович також виступив проти проекту, назвавши його "плацдармом "русского мира" в Україні". На його думку, Михайло Фрідман міг почати міжнародний політико-ідеологічний проект у Києві виключно з санкції Кремля. Нахманович нагадав, що даний проект активно лобіював один з лідерів Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабінович.

Видання DW пише, що проект був схвалений відповідним розпорядженням уряду Гройсмана у 2018 році, незважаючи на протест багатьох єврейських організацій.

Антон Дробович ж, претендуючи на посаду голови інституту нацпам'яті і будучи співробітником цього проекту, за даними "Української правди", активно виступає за нього в ЗМІ. При цьому його не бентежить той факт, що проект фінансується на російські гроші.

"Дійсно, його фінансують забезпечені євреї, які мають бізнес у Росії", – визнає співробітник даного проекту Антон Дробович, замовчуючи їх зв'язок з президентом Росії.

На думку різних джерел в єврейських організаціях України, кадрова активність Дробовича з урахуванням згаданих його зв'язків з проектом – ні що інше, як провокація в інтересах РФ. Метою ж цієї провокації може бути створення додаткових скандалів і підвищення рівня антисемітизму в українському суспільстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!