Головна Новини Суспільство події "Справа Дубневичів": "під гарячу руку" НАБУ потрапив і районний суддя зі Львова
commentss НОВИНИ Всі новини

"Справа Дубневичів": "під гарячу руку" НАБУ потрапив і районний суддя зі Львова

У квартирі судді пройшов обшук за фактом причетності його сина до управління справами Дубневичів

20 листопада 2019, 21:03 comments2138
Поділіться публікацією:
"Справа Дубневичів": "під гарячу руку" НАБУ потрапив і районний суддя зі Львова

29 жовтня в квартирі судді Личаківського раойнного суду Львівської області Сергія Гірича пройшов великий обшук групою детективів НАБУ. Про це повідомляється на сайті судової влади в Україні.

Так, за словами заявника, судді Гірича, в той час, як він був відсутній у своїй квартирі, до нього увірвалися семеро співробітників НАБУ і грубо порушивши права його сім'ї та недоторканності житла, провели обшук, вилучивши три флеш-накопичувача і персональний ноутбук судді. Приводом для обшуку став нібито дозвіл Вищого антикорупційного суду щодо сина судді Олександра Гірича, який керує компаніями, що належить братам Дубневичам. При цьому сам суддя Гірич заперечує, що в постанові Суду вказано пункт, що дозволяє проводити обшук його квартири.

"Дії детективів НАБУ суддя Гирич розцінює як помсту за свою публічну позицію, а зазначені незаконні, на його думку, процесуальні дії у вигляді обшуку його житла вважає загрозою незалежності суду і недоторканності судді, формою впливу на нього як суддю з метою дискредитації в очах колег і громадян, "щоб залякати і мати покірних суддів", — йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що майно Ярослава Дубневича повністю заарештовано, також слідство ведеться і щодо його рідного брата — Богдана. Відзначимо, що НАБУ та СБУ розслідують кілька кримінальних проваджень, фігурантами яких є компанії братів Дубневичів і співробітники "Укрзалізниці". Згідно з попередньою оцінкою слідчих, з 2013 року особи, причетні до злочинів (ухилення від сплати податків, недостовірне декларування та ін.), легалізували понад 2 млрд грн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!