Головна Новини Суспільство події Мітинги у Протасовому Яру: київський забудовник переконаний, що протести активістів були проплачені
commentss НОВИНИ Всі новини

Мітинги у Протасовому Яру: київський забудовник переконаний, що протести активістів були проплачені

Київський забудовник Дмитро Паланчук звернувся до радника мера столиці Максима Бахматова і нагадав тому, що протестувальники в Протасовому Яру використовували в ході акцій бойову гранату і нібито вимагали велику суму за припинення мітингів

9 грудня 2019, 23:20 comments2496
Поділіться публікацією:








Мітинги у Протасовому Яру: київський забудовник переконаний, що протести активістів були проплачені

Лідер активістів, які протестують проти будівництва в столичному Протасовому Яру, міг вимагати у компанії-забудовника 300 тис. дол. в обмін на припинення протестних акцій. Про це написав на своїй сторінці в Facebook гендиректор компанії "Daytona Development" Дмитро Паланчук.

Нагадаємо, навесні і влітку цього року в Протасовому Яру провели кілька акцій протесту, організованих ініціативною групою людей за участю Нацкорпуса. У ході протестів його учасники відзначилися поваленим парканом навколо будівництва, використанням фаєрів і навіть покинутою бойовою гранатою.


Радник мера Києва Максим Бахматов 2 грудня заявив, що місто заперечує і буде оскаржувати всі судові рішення, які будуть виносити не на користь київської громади. Крім того, Бахматов викрив компанію-забудовника в тому, що вона нібито загрожує активістам.

У відповідь на цю заяву гендиректор Daytona Development Дмитро Паланчук заявив, що радник мера погано розібрався в ситуації, оскільки компанія-забудовник сама стала жертвою псевдоактивістов, які, на його думку, пішли на шантаж і незаконні дії. В якості аргументів Паланчук надав відеозапис, на якому людина, схожа на голову активістів, члена комісії з проблемних будівництв при КМДА Сергія Мельниченка, вимагає 300 тис. дол. у представника компанії за припинення протестів і обговорює суму відкупних.

"Після ознайомлення з даними фактами прошу Вас відповісти на прості питання: Максим Бахматов – Ви за кинуту бойову гранату? Максим Бахматов – Ви за "муху", яка є у "активістів"? Максим Бахматов – Ви за вимагання 300 тис. дол. з забудовників? Максим Бахматов – Ви за розбійників у балаклаві, які крушать все рухоме і нерухоме майно на будівельних майданчиках?" – написав Паланчук.

Гендиректор компанії зазначив, що після першої публікації відеозаписів організатори акцій протесту змінили Мельниченка його нібито ставлеником Романом Ратушним. Також Паланчук висловив переконання, що за діями активістів стоїть не тільки Сергій Мельниченко, але і керівництво комісії з проблемних забудов в особі Володимира Бондаренка, а також мер Віталій Кличко.

Паланчук впевнений, що у звичайних активістів не може бути коштів на оплату послуг професійних юристів, судових зборів за кожним позовом (а всього їх більше п'яти) і супровід цих позовів в судах. За його словами, кошти також були потрібні на гранати і піротехніку, а також на винагороду для активістів.


"Звідки гроші у пенсіонера Мельниченка? 50 000 дол. на "собівартість війни" у Протасовому Яру та на ресторан Imperia Present в Лондоні? Запитайте їх, Максим. Або допоможіть дізнатися правоохоронним органам", – звернувся Паланчук до Максима Бахматову.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/721812
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!