Пожежа в Одеському коледжі: прокуратура та ДБР нагрянули з обшуками в обласну ДСНС

Поки що нікому з працівників ДСНС не пред'явили звинувачення у справі про пожежу в коледжі в Одесі

Сьогодні, 13 грудня, співробітники прокуратури і Держбюро розслідувань проводять обшуки в приміщення ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, передає "Укрінформ".

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження щодо службової недбалості працівників управління ДСНС при перевірках протипожежної безпеки в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

"Слідчі теруправління ДБР та працівники прокуратури здійснюють виїмку документів, пов'язаних з перевіркою інспекторами ДСНС стану протипожежної безпеки в коледжі", - заявила представник облпрокуратури Катерина Новачли.

Вона додала, що кримінальне провадження порушено за ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання посадовими особами своїх службових обов'язків, що заподіяло істотну шкоду інтересам окремих громадян і держави) Кримінального кодексу України. Поки що нікому з працівників ДержНС не оголошено про підозру.

В даний час слідчі і прокурори встановлюють коло причетних до пожежі.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу розпочалася масштабна пожежа. В результаті пожежі загинули 16 осіб.