Головна Новини Суспільство події Створена МОЗ наглядова рада Одеського медуніверситету незаконна, а його голова Болдін тисне на виш, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Створена МОЗ наглядова рада Одеського медуніверситету незаконна, а його голова Болдін тисне на виш, - ЗМІ

Легітимність Наглядової ради Одеського медіна викликає питання, оскільки задовго до його створення у виші вже було створено іншу наглядову Раду

18 грудня 2019, 17:20 comments1538
Поділіться публікацією:
Створена МОЗ наглядова рада Одеського медуніверситету незаконна, а його голова Болдін тисне на виш, - ЗМІ

Наглядову раду Одеського національно медуніверситету могли створити за часів минулого керівництва Міністерства охорони здоров'я лише для того, щоб адвокат Максим Болдін і екс-нардеп від БПП Давид Макар'ян отримали офіційний статус. Про це пише КП в Україні.

Відзначається, що наглядова рада вишу була створена указом Моз №2380 від 21 грудня 2018 року і до його складу увійшли зазначені особи. При цьому раніше, ще в лютому 2017 року, університет вже обрав наглядову раду з терміном повноважень до 2022 року. Таким чином, університет отримав одразу два аналогічних органи, при цьому мета створення більш пізнього була незрозуміла.

Як пише видання, наглядова рада Моз не може вважатися легітимним, оскільки була створена нібито в порушення законодавства у сфері вищої освіти та статуту Одеського медуніверситуту: ці документи відносять формування органу до компетенції вищого навчального закладу.

Крім того, як стверджує КП в Україні, керівництво міністерства ввело в створений ним орган людей, які не мають відношення ні до освіти, ні до медицини.

"Болдін не просто не має ніякого відношення до медицини або медичної освіти, але і захищає інтереси Дубініної (кандидатура Уляни Супрун на посаду в. о. ректора — ред.). Він не може входити в раду хоча б на підставі явного конфлікту інтересів", — йдеться в матеріалі.

Також підкреслюється, що Максим Болдін нібито намагається чинити тиск на університет, зокрема, ініціював аудит його діяльності. Варто нагадати, що він був адвокатом екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца і в 2010 році згадувався в ЗМІ по "справі Смоляра", коли чиновники міськради вивели з комунальної власності 18 об'єктів нерухомості в центрі міста, включаючи Центральний палац одруження на Ланжеронівській.

Болдін до всього іншого – захисник інтересів Ігоря Павловського, якого підозрюють у причетності до вбивства Катерини Гандзюк. У травні 2019 року адвокат домігся виходу свого підзахисного з СІЗО. В ініціативній групі "Хто замовив Катю Гандзюк" звинуватили Болдіна у зриві судового процесу і спробах ввести суд в оману. Він також був один з п'яти кандидатів на пост глави Одеської ОДА та брав участь у конкурсі в Раду громадського контролю при ДБР. Тоді Болдін опинився в центрі скандалу навколо фальсифікації результатів онлайн-голосування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!