Головна Новини Суспільство події Журналіст Стукало вимагав у онкохворої пенсіонерки 2000 доларів, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналіст Стукало вимагав у онкохворої пенсіонерки 2000 доларів, - ЗМІ

За інформацією видання "Вести", журналіст Олексій Стукало наживався на пенсіонерах, купуючи за безцінь їхні земельні ділянки

20 грудня 2019, 19:10 comments2023
Поділіться публікацією:








Журналіст Стукало вимагав у онкохворої пенсіонерки 2000 доларів, - ЗМІ

Колишній співробітник Студії Савіка Шустера і телеканалу ZIK журналіст Олексій Стукало нібито здійснював незаконні дії з землею в селі Бузова під Києвом. Про це повідомляє видання "Вести", посилаючись на групу села в Facebook "Бузова Сьогодні".

У матеріалі зі слів постраждалої, онкохворої пенсіонерки Олени Кравчук говориться, що Стукало нібито звернувся до неї з пропозицією купити земельну ділянку в Бузової.

"Оскільки вона не була приватизована, сторони домовилися про більш низьку ціну. Покупець вніс завдаток у розмірі 1000 доларів, а також взяв на себе зобов'язання підвести до ділянки електроенергію", — сказано в статті.

Однак після цього Стукало нібито зажадав, щоб пенсіонерка зайнялася не тільки приватизацією, але і підведенням комунікацій. При цьому жінка стверджує, що він переслідував її і вимагав прискорити процес.

"У підсумку Олена Кравчук за свій рахунок приватизувала ділянку і домовилася про електрифікацію. При цьому покупець з невідомих причин відмовився викуповувати ділянку і, погрожуючи судами, зажадав повернути завдаток, причому у подвійному розмірі, мотивуючи це тим, що хвора жінка користувалася його грошима якийсь час. Пенсіонерка була змушена просити у родичів захисту від Стукало і при них повертати гроші", — пишуть "Вести".

picture

Місцеві жителі кажуть: Стукало міг провертати подібні угоди і раніше. Журналіст працював у редакції Гордона, згодом перейшов на телеканал ZIK, зараз працює гостьовим редактором на телеканалі ATR. За даними державного реєстру прав на нерухоме майно, у його власності майже 14 га землі. Зокрема, мова йде про шість земельних ділянок в місті Корюківка Чернігівської області площею 2,45 га, 3,28 га, 1,22 га, 1,26 га, 3,47 га і 1,85 га. Частина майна журналіста оформлена на дружину Ларису.

picture

"На своїй Facebook-сторінці вона активно продає штучні ялинки. Однак згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ніякий бізнес на Ларису Стукало не зареєстрований, отже ніяких податків з такої діяльності ні суспільство, ні держава не отримують", — йдеться в статті.

Основним заробітком її чоловіка Олексія є доходи від оренди землі ТОВ "Китайсько-українська аграрна компанія "Фанда". Журналіст є противником ринку землі, який би дозволив реальним власникам ділянок отримувати за них ринкову ціну. Зараз вартість землі, яка фактично знаходиться у власності Стукало, складає більше мільйона гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!