Головна Новини Суспільство події На Житомирщині прокуратура і силовики «накрили» десятки ігрових залів за день
commentss НОВИНИ Всі новини

На Житомирщині прокуратура і силовики «накрили» десятки ігрових залів за день

Прокуратура Житомирської області скоординувала роботу силових структур на виконання рішення Кабінету міністрів про закриття всіх гральних закладів

21 грудня 2019, 12:31 comments2198
Поділіться публікацією:
На Житомирщині прокуратура і силовики «накрили» десятки ігрових залів за день

Прокурор Житомирської області Олег Василів зібрав нараду, на якій були присутні керівники обласних управлінь Національної поліції, Служби безпеки, Державної фіскальної служби і Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполиции.

За результатами наради протягом 20 грудня у Житомирі, Коростені, Бердичеві, Новоград-Волинському, Малині було проведено понад 10 обшуків, розпочато 7 кримінальних проваджень, фактично припинено функціонування 7 ігрових залів, а на більш ніж 15 залах були демонтовані вивіски. Під час обшуків вилучено 108 одиниць комп'ютерного та іншого обладнання, яке використовувалося для незаконної діяльності.

Крім того, під процесуальним керівництвом прокурорів Житомирської обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо організованої злочинної групи, яка займалася незаконним гральним бізнесом. Під час розслідування було встановлено, що на початку 2017 року мешканець Києва на території Житомирської області створив спільно з трьома місцевими жителями ОЗУ і очолив її. З лютого 2018 р. по січень 2019 р. група забезпечувала систематичне функціонування двох гральних закладів у містах Ананьєв та Чуднов. Зловмисник вклав незаконні кошти в купівлю квартири в Києві і автомобіля BMW X5.

У рамках розслідування було вилучено понад 30 одиниць комп'ютерної техніки та іншого обладнання, накладено арешт на квартиру і автомобіль.

Організатору та іншим учасникам ОЗУ повідомлено про підозру у ч. 1 ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом), ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Зараз підозрювані знайомляться з матеріалами провадження. Незабаром обвинувальний акт буде направлений до суду.

Робота в напрямку боротьби з нелегальним гральним бізнесом триває та знаходиться на постійному контролі керівництва прокуратури Житомирської області.

Зазначимо: санкцією ч. 1 ст. 203-2 КК України передбачено покарання у вигляді штрафу від 10 до 40 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; санкцією ч. 1 ст. 209 КК України передбачено покарання у вигляді ув'язнення на строк до 3 років і 6 місяців з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади на строк до 2 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!